АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИЗВОРНИКСПОРТСПОРТ

Нови тријумфи: Сара Ћирковић одбранила трон на 40. Војвођанској златној рукавици за омладинце

Нови тријумфи: Сара Ћирковић одбранила трон на 40. Војвођанској златној рукавици за омладинце

Vojvodjanska rukavica Sara Cirkovic V 800x445 1

 

Јубиларни, традиционални и престижни турнир у конкуренцији омладинаца и омладинки (17 и 18 година), 40. Војвођанска златна рукавица одржана је у Суботици, уз учешће 189 такмичара у обје конкуренције те 21 репрезентације, са четири континента (Европе, Азије, Америке и Аустралије).

Vojvodjanska rukavica Sara Cirkovic

Селекција Србије освојила је четири медаље, од тога у женској једно злато које је исковала Сара Ћирковић (категорија до 50 kg) која је у финалу савладала Аниту Адишеву из Казахстана, сребро Драгана Јовановић (категорија до 52 kg), док смо у мушкој категорији освојили две бронзе, Марко Пижурица (категорија до 86 kg)  и Лазар Лазаревић (категорија до 86 kg).

Шампионски трон турнира, који је угледао светлост дана далеке 1980. године одбранила је прошлогодишња шампионка, фантастична Сара Ћирковић, актуелна златна девојка Европе у конкуренцији омладинки до 18 година која је и ове године проглашена за освајача главног трофеја. Турнир у Суботици, 40. Војвођанска Златна рукавица који је окупио боксерску елиту у овом узрасту одржан је од 14. до 18. септембра 2022. у организацији Бокс клуба „Спартак” и Боксерског савеза Србије, а уз подршку Града Суботице и градског Спортског савеза и био је сјајна припрема као и велики тест за младе снаге бокса Светског првенства које ће бити одржано у Шпанији  од 13. до 27. новембра ове године.

Vojvodjanska rukavica Sara Cirkovic I

Финалним борбама, доделом трофеја и интонирањем химне „Боже правде” окончано је једно од најбољих и најцењенијих такмичења за јуниоре у боксерском свету.

За најбољу српску боксерку проглашена је Драгана Јовановић, најбоља страна боксерка је Равина из Индије, најбоља техничарка Елина Базарова из Казахстана, најбољи такмичар освајач 40. Војвођанске рукавице у мушкој конкуренцији је Џамал Кулиев из Украјине, најбољи српски боксер је Марко Пижурица, најбољи страни боксер је Бакхтијар Анарбајев из Казахстана, најбољи техничар је Даулет Тулемисов из Казахстана. За најборбенији пар проглашени су: Манденгбам Јадумани Синг и Ансари Усман Мохд Султан из Индије.

Vojvodjanska rukavica Dragana Jovanovic

Најбољи судија турнира је Стефан Цубалевски из Северне Македоније.

Главну награду освајачима у мушкој и женској конкуренцији је уручио градоначелник града Суботице Стеван Бакић, док су остале награде уручили Наташа Алексић – чланица Градског већа града Суботице за спорт и омладину, Дејан Вуковић – председник спортског савеза Града Суботице, Мирко Антељ – председник жирија и председник Бокс Клуба Спартак, Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин заједно са сарадницима испратио је све финалне мечеве.

Репрезентативка Србије, Сара Ћирковић чланица је Боксерског клуба „Обилић ТРБ” Зворник и Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника.

(Izvor: malizvornik.info)