АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Grčki studenti posjetili Zvornik

Grčki studenti posjetili Zvornik

5

 

Studenti Nacionalnog i kapodistrijskog univerziteta u Atini juče su boravili u Zvorniku gdje su im domaćini bili Turistička organizacija i Grad Zvornik. Pet studenata srpskog jezika iz Grčke u Zvorniku su imali priliku da se upoznaju sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem Zvornika.

Posjetili su Narodnu biblioteku i muzejsku zbirku, Slikarsku radionicu Paleta, Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Hram Rođenja Svetog Jovana Preteče, Đurđev grad. Studenti su saznali ko je bio Marko Marković, koji filmovi su snimljeni u Zvorniku i šta predstavljaju murali u glavnoj gradskoj ulici, te vidjeli prirodne ljepote rijeke i jezera.

2 4

Nakon povratka u Grčku prenijeće svoje utiske i saznanja u putopisu koji će biti prezentovani na Međunarodnom sajmu turizma u Solunu u novembru 2022 godine.

 – Drago nam je da su studenti iz Grčke posjetili i Zvornik, jer je to jedan od najstarijih gradova u BIH, raskrsnica puteva i kuda god da se krene Zvornik je nezaobilazan. Oni će pisati o našem gradu i promovisati Zvornik na međunarodnom sajmu, te će tako pomoći da u naš grad dođu i turisti iz Grčke – rekla je direktor TOGZ-a Ivana Đokić Milanović.

Studijskom posjetom Republici Srpskoj u periodu od 16. do 21. septembra obuhvaćeni su, pored Zvornika, Banjaluka, Višegrad i Trebinje. Organizator je Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Solunu.

stovariste1
ZO-Ži, Zvornik!

(Izvor: Grad zvornik)