АКТУЕЛНОАЛУМИНАЗВОРНИК

„Alumina“: Mališani iz Dječijeg vrtića „Neven“ organizovali akciju solidarnosti

„Alumina“: Mališani iz Dječijeg vrtića „Neven“ organizovali akciju solidarnosti

DSC 1642

 

Mališani iz fabričkog obdaništa “Neven”, koji pripadaju vrtićkoj grupi Ribice, uzrasta od četiri do pet godina,  u saradnji sa svojim vaspitačicama i roditeljima, organizovali su akciju solidarnosti za djecu u tri socijalno ugrožene porodice na području grada Zvornika.

Humanitarni karavan iz “Alumine” je obradovao mališane Milene Kostadinović iz Tabanaca, Nenada Simića iz Skočića i Živka Stanojevića, iz naselja Branjevo.

 – Veoma smo zadovoljni odzivom i kako su naša djeca, sa svojim roditeljima, prihvatili ovu akciju – kaže Zorana Srećković, vaspitačica u vrtićkoj grupi Ribice, koja je sa koleginicom Milenom Mijatović,  predala poklone u Tabancima, Skočiću i Branjevu.

Djeciji vrtic Neven 1

U humanitarnim paketima bili su veliki broj odjeće, obuće, igračaka, osnovnih životnih namirnica, sredstava za ličnu higijenu, školskog pribora…

Ova akcija je pravi primjer kako se i u predškolskom okruženju mogu stvoriti pretpostavke za razvoj solidarnosti i da naučimo djecu da pomažu drugima u teškim trenucima i da se saosjećaju sa njihovim problemima.

 – Djeca su bila jako srećna kad smo pokrenuli akciju solidarnosti, iskazana je posebna ljubav i empatija,  svih 24-oro mališana u našoj grupi  je donijelo određeni poklon sa željom da usreće neke njihove drugare – ističe  Zorana Srećković, poručujući da će i ubuduće biti humanih akcija iz našeg najmlađeg kolektiva.

(Alumina info)