АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Svečano otvoreno „Zvorničko ljeto“ – danas susreti na mostu, guslarsko veče, pozorišna predstava

Unite Gallery Error:

Gallery with alias: brenazvornicko not found

Svečano otvoreno „Zvorničko ljeto“ – danas susreti na mostu, guslarsko veče, pozorišna predstava

3

 

Na gradskoj plaži pored rijeke Drine sinoć je zvanično otvoreno „Zvorničko ljeto“, kulturno-zabavna manifestacija koja se održava po 21. put.

Pred više hiljada okupljenih Zvorničana i gostiju iz susjednih opština i inostranstva koncert je održala Lepa Brena.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je pozvao sugrađane da iskoriste ovu sedmicu u kojoj će biti prikazano više kulturnih i zabavnih događaja i da svako veče uživaju u koncertima poznatih estradnih umjetnika na obali Drine.

 – Uživajmo u „Zvornikom ljetu“, uživajmo uz našu Drinu, širimo ljubav, poštovanje i toleranciju – rekao je Stevanović.

Podsjećajući da se „Zvorničko ljeto“ završava 8. avgusta – na praznik Svete Petke Trnove, zaštitnice grada, Stevanović je pozvao sugrađane da se taj dan pridruže litiji i činu rezanja slavskog kolača, da se okupe, druže i da budu zajedno u ovom neizvjesnom i vremenu punom izazova.

stovariste1
ZO-Ži, Zvornik!

„Zvorniko ljeto“ počelo je juče Slikarskom radionicom „Paleta“ i „Ljetnim bazarom“ na glavnoj gradskoj ulici.

Prema programu manifestacije, danas će se u 10 časova na mostu Кralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića, koji preko Drine spaja Zvornik i Mali Zvornik, sastati predstavanici ove dvije lokalne zajednice, od 19 časova na platou ispred muzičke škole biće izvedena predstava „Miki i Mini“, koju će izvesti članovi Pozorišta „Maslačak“, a od 20 časova na platou ispred Narodne biblioteke biće priređeno gualsrsko veče.

Pokrovitelji ove manifestacije su Кabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i grad Zvornik, koji je i organizator ove manifestacije. „Zvorničko ljeto“ podržali su i mnogobrojni sponzori.

(InfoBirač)