АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Slikarskom kolonijom počelo „Zvorničko ljeto“ (FOTO)

Unite Gallery Error:

Gallery with alias: paletakolonija not found

Slikarskom kolonijom počelo „Zvorničko ljeto“ (FOTO)

0 513 1

 

Kolonijom Slikarske radionice „Paleta“ u Zvorniku je počeo prvi događaj u okviru višednevne kulturno-zabavne manifestacije „Zvorničko ljeto“. Na platou ispred Narodne biblioteke okupili su se mladi umjetnici koji će sedam dana slikati svoja djela.

Jovo Lalić, slikar i likovni pedagog koji je osnovao „Paletu“, kaže da je veoma važno da se nastavi kontinuitet održava Slikarske kolonije koja je „duhovna vertikala“ manifestacije „Zvorničko ljeto“.

 – Brojne generacije koje su prošle koz „Paletu“ i dale svojevrstan pečat našem gradu danas su poznate arhitekte, umjetnici, a neki su postali svjetski poznati dizajneri. Oni su pronijeli ime radionice na jedan lijep način. Kolonija je već ranije počela u našem prostoru jer zbog vrućina nismo mogli da radimo na otvorenom. U toku ove manifestacije, koju i ja sa radošću dočekujem, radićemo na otvorenom kako bismo se družili sa našim sugrađnima i gostima – rekao je Lalić i dodao da mu je drago kada drugi kažu da su kulturni svetionici u gradu jer dvije decenije traju i „pišu“ jednu od najljepših zvorničkih priča.

keso gradnja 1

One godine učesnici kolonije, članovi „Palete“, nemaju određenu temu kao ranijih godina kada su slikali motive iz zvorničkog života.

Eva Perušić, koja je šest godina član „Palete“, kaže da joj je drago što je dio kolonije.

 – Zaista nam znači što otvaramo ovu manifestaciju i po prvi put sam dio kolonije kojom počinje „Zvorničko ljeto“ – rekla je Perušićeva i pozvala sve sugrađane i goste da isprate program „Zvorničkog ljeta“.

U okviru dnevnih događaja danas će biti početi i „Ljetnji bazar“. Manifestacija će večeras biti zvanično otvorena prije koncerta Lepe Brene na gradskoj plaži.

03
Hotel Vidikovac – Zvornik!

(InfoBirač)