Саопштење за јавност Синдиката металске индустрије и рударства РС – Синдикат и радници остају при својим захтјевима

Синдикат металске индустрије и рударства РС обратио се јавности саопштењем у коме истичу да радници „Алумине“ и синдикат не одустају од своји захтјева по питању продаје државних потраживања ФГ „Бирач“. Саопштење преносимо у цјелости.

💥💥💥 -30% 💥💥💥
На цјелокупан асортиман колекције прољеће/љето 2022.

– Имајући у виду да се кампања отимања „Алумине“ наставља, у којој на жалост поред оних који желе да је отму, учествују и поједини представници државних институција и медија, синдикат још једном жели да упозори на могуће последице! Не долијевајте уље на ватру! Не изазивајте раднике и народ! „Алумина“ припада онима који су је стварали и свим грађанима, а може постати нечије власништво тек кад се заврши стечајни поступак над „Бирач“-ем и кад све буде легално и у законским оквирима! Синдикат и радници остају при својим захтјевима, који су на протестима упућени према Влади РС. Очекујемо благовремено стављање ван снаге нелегално и незаконито доношење спорне Одлуке која је изазвала сав овај хаос – стоји у саопштењу.

(ИнфоБирач)