У току изградња парохијског дома у Сребреници

У току изградња парохијског дома у Сребреници

 

У проширеној порти Цркве Покрова пресвете Богородице у Сребреници изводе се радови на изградњи савременог, функционалног парохијског дома на три етаже укупне површине 900 квадратних метара. Старјешина ове цркве протојереј Александар Млађеновић каже да је откупљен један плац и трошна кућа ради проширења црквеног дворишта и обезбјеђења простора, односно услова за изградњу новог, већег, савременог парохијског дома умјесто старог који није одговарао потребама и уклоњен је.

Млађеновић истиче да градња тече предвиђеном динамиком и да су завршени земљани радови, односно озидан је спрат и изливена плоча и изграђена поѕида, чиме је спријечено осипање земљишта и евентуална појава клизишта. Према Млађеновићевим ријечима вјерници се оѕивају са новчаним прилозима, али и властитим радом и на друге начине помажу градњу овог објекта који ће им користити за обављање вјерских обреда и славља.

Млађеновић је прецизирао да ће парохијски дом сачињавати двије сале, играоница за дјецу, кухиња, стан, апартман и још неколико просторија те велика наткривена тераса.

Он каже да су досадашњи радови, осим моба, те набавка материјала финансирани од прилога вјерника и у највећој мјери од помоћи Митрополије дабробосанске, а да се очекује подршка општине, привредника и институција Републике Српске и Босне и Херцеговине.

(Извор: есребреница.ба)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.