Власенички ватрогасци локализовали пожар у Цикотама

Власенички ватрогасци локализовали пожар у Цикотама

 

Власенички ватрогасци су јуче брзом интервенцијом угасили пожар на подручју Цикота који је пријетио оближњим кућама те тако спријечили велику материјалну штету.

 – Нешто прије 14 часова стигао нам је позив из Цикота да гори шума у близини кућа. Ми смо убрзо били на терену и упустили се у борбу са ватреном стихијом. С обзиром на то да је све суво и да су велике врућине, па се и ватра брзо шири, гашење је трајало све до 17,15 часова. Ипак, успјели смо спријечити да се пожар прошири на оближње куће – прича старјешина власеничке Територијалне ватрогасне јединице Перо Томић.

Он је додао да узрок пожара тек треба утврдити.

 – По нашој процјени, изгорјело је између 10 и 15 дулума шуме. Претпостављамо да је узрок људски фактор, односно да је неко вјероватно бацио опушак и да је ватра тако почела. Нажалост, људи нису свјесни да је током врелих љетњих дана и најмања неопрезност довољна да доведе до катастрофе – закључио је Томић.

Из Територијалне ватрогасне јединице Власеница су апеловали на суграђане да се током боравка у природи понашају савјесније и одговорније и да воде рачуна о употреби пламена запаљивих материјала.

💥💥💥 -30% 💥💥💥
На цјелокупан асортиман колекције прољеће/љето 2022.

(За ИнфоБирач: Т. Голијанин)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.