ПУ Зворник: Умјесто чекања у редовима – провјерите статус и рок важења докумената, казне, регистрацију возила путем СМС сервиса МУП-а РС

ПУ Зворник: Умјесто чекања у редовима – провјерите статус и рок важења докумената, казне, регистрацију возила путем СМС сервиса МУП-а РС

 

Портпарол ПУ Зворник Данијела Маџаревић подсјетила је на данашњој прес конференцији све грађане на постојање СМС сервиса МУП-а Републике Српске путем кога могу да добију све потребне информације о личним документима, регистрацији возила, казнама и друге податке умјесто чекања у редовима.

 – Предуслов за кориштење СМС услуге МУП-а РС је да грађанин лично пријави свој број телефона код организационе јединице МУП-а РС надлежне за издавање докумената у мјесту у којем грађанин има пријављено пребивалиште/боравиште. Цијена СМС услуге је 0,10 КМ по поруци коју грађанин пошаље. Услугу СМС сервиса могу да користе сви грађани Републике Српске без обзира да ли су претплатници мобилне телефоније код Мтел-а, Еронет-а или БХ Телекома и то на број телефона 091/110-122 – рекла је Маџаревићева.

Ђак спорт – Зворник!

Она је додала да грађани могу да добију информацију да ли им је документ, односно лична карта, возачка дозвола или пасош, спреман за издавање те када могу да га преузму. Уједно, грађани Републике Српксе могу да добију и поруку обавјештења мјесец дана прије истека важења документа како би на вријеме поднијели документацију за иѕавање новог.

 – Поред ових услуга, могуће је извршити увид у евентуалне казне, уплате, изречене бодове, како појединачне по бројевима налога тако и укупне по возилу. И овдје је могуће добити обавјештење о престанку казнених бодова на дан истека казне, као и обавјештење о истеку регистрације возила мјесеца дана прије њего истека – навела је Маџаревићева и додала да одјава грађана са сервиса може бити појединачна или за све сервисе одједном.

Ваш Схоотер – Зворник!

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.