Ликовна колонија „Бирач“ у Власеницу доводи десет умјетника

Ликовна колонија „Бирач“ у Власеницу доводи десет умјетника

 

Умјетници из цијеле Српске и Србије још једном ће се окупити у Власеници, како би на сликарско платно пренијели све њене љепоте.

 – Још један, седамнаести по реду, сазив Ликовне колоније „Бирач“ у наш град ће довести десет еминентних сликара из Србије и Републике Српске, који ће током три дана, колико колонија траје, сликати пејзаже не само Власенице, него цијеле регије. Циљ колоније, која је већ традиционална, јесте оживљавање ликовне умјетности у нашој локалној заједници, а с обзиром на то да су претходних година наши гости били бројни сликари с обје стране Дрине и да се увијек радо враћају у Власеницу, сигурно је да имамо добре услове за то. Наравно, по завршетку Колоније, а у договору са Цвијетином Милаковићем, њеним предсједником, биће уприличена и изложба насталих радова – казала је Бојана Бошковић, в. д. директора Културног центра у Власеници.

Званично отварање 17. сазива Ликовне колоније „Бирач“, чији је организатор Културни центар Власеница, а покровитељ Општинска управа општине Власеница, биће у петак, 3. јуна 2022. године, у 16 часова, у Градском парку у Власеници.

Хотел Видиковац – Зворник!

(За ИнфоБирач – Т. Голијанин)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.