АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Svečana akademija povodom Dana grada – Stevanović: Uz nove investitore za tri godine neće biti nezaposlenih u Zvorniku

Unite Gallery Error:

Gallery with alias: dangrada not found

Svečana akademija povodom Dana grada – Stevanović: Uz nove investitore za tri godine neće biti nezaposlenih u Zvorniku

viber image 2022 05 20 14 10 52 210

 

U Domu omladine danas je održana Svečana akademija povodom Dana grada Zvornika na kojoj su uručena najveća gradska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Povelja grada uručena je ministru Alenu Šeraniću, Zlatna medalja ”Stanko Nikolić” dr Peri Pajkanoviću, Srebrna medalja ”Stanko Nikolić” Jovanki Sandić, Jovani Domuz i Dragi Gajiću, a Bronzana medalja ”Stanko Nikolić” Čedi Ostojiću, Muji Tuliću i Milanki Cvjetinović. Zahvalnice su dodijeljene Snježani Кovač, Staki Petrović, te Planinarsko ekološkom udruženju „Кorak“ i Planinarskom društvu „Mladost“.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić zahvalio se na uručenoj nagradi i čestitao svim Zvorničanima Dan grada.

SVE VRSTE PROSLAVA

 – Duga je tradicija grada Zvornika i on zaslužuje nešto posebno. Što se tiče nagrade, želim da istaknem da mi je izuzetna čast i zadovoljstvo što su građani i zdravstveni radnici prepoznali ono što smo radili u posljednje dvije godine kada je u pitanju grad Zvornik. To je signal da nastavimo i dalje sa ovakvim radom. Svi mi smo zajedno radili u vrijeme pandemije, a ja sam samo bio neko ko je govorio u ime drugih. Moram da istaknem da je bilo nebrojenih situacija da kroz reorganizaciju sistema omogućimo kvalitetnu zaštitu što nije bilo lako uz poslove na rekonstrukciji bolnice. Uspjeli smo i pored ovog danas što činimo i što smo činili da i dalje napredujemo – istakao je Šeranić.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je ovom prilikom da je proritet Gradske uprave da svi projekti koje supočeli, najavili ili pripremili budu završeni.

viber image 2022 05 19 14 42 22 890 1

 – Cilj nam je da u narednom periodu u naš grad dođe još investitora, kao što je PASS, ali i da proširimo kapacitete vrtića. Ovo će biti četvrti put da proširujemo kapacitete vrtića u posljednjih 15 godina što je pozitivan znak za Zvornik. Vrijeme koje dolazi treba shvatiti veoma ozbiljno jer nije obećavajuće nimalo i samo ozbiljnim radom i požrtvovanjem možemo da pobijedimo sve izazove koji nas čekaju – istakao je Stevanović.

Govoreći o ulaganjima u ovu lokalnu zajednicu Stevanović je rekao da će nove investicije zavisiti i od završetka stečaja u FG “Birač”.

 – Sve dok se to ne završi, ovo je “nestabilno” područje za investitore. Nama je samo “Zeohem” došao kao evropska firma u ovakvo poslovno okruženje. Sada je stigao PASS koji će zaposliti 300 radnika. Dolaskom novih investitora očekujemo da u naredne tri godine nećemo imati nezaposlenih ljudi i da će svi koji žele i mogu da rade imati posao – rekao je Stevanović dodajući da je to njihova projekcija za naredne tri godine.

viber image 2022 05 08 16 26 57 712 Copy 2

Prigodan program povodom Dana grada i 612 godina od prvog pisanog pomena Zvornika u sačuvanim dokumentima pripremili su učenici i profesori Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” iz Zvornika.

Prije Svečane akademije položeni su vijenci palim borcima na Centralnom spomen obilježju u Zvorniku.

(InfoBirač)