Завршен девети Фестивал дјечијег позоришта „Звоно“

Завршен девети Фестивал дјечијег позоришта „Звоно“

 

Наступом Аматерског позоришта „Бранислав Нусић“ из Шида са представом „Хвала Вуку за азбуку“, у Зворнику је завршен девети Фестивал дјечијег позоришта „Звоно”, на коме су учествовала позоришта из Републике Српске и Србије.

Директор Зворничког драмског позоришта, које је организатор Фестивала, Божица Остојић у име града домаћина захвалила се учесницима фестивала на наступу и оцијенила да је Фестивал дјечијег позоришза „Звоно“ у свом досадашњем трајању остварио запажене резултате и привукао велики број позоришта из регије за учеће на овој позоришној манифестацији. На завршетку фестивала, који је почео 11. маја,  најбољим  учесницима су уручене  награде. На Фестивалу су наступили Омладинско позоришта „Морава театар“ из Чачка са представом „Црвенкапица“, Драмски студио „БИС“ Београд са представом „Мала принцеза“, док је добојско „Позориштанце“ и „Позориште младих“ СПКД „Просвјета“ одиграло  представу „Нада“.

Ваш Схоотер – Зворник!

Драмски студио „Маслачак“ из Бијељине пред зворничком публиком је одиграо предтсаву „Магареће године“, а  Зворничко драмско позориште припремило је представу „Мачак у чизмама“.

Покровитељи фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство спољних послова Србије, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и град Зворник.

Ђак спорт – Зворник!

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.