Васкршња хуманитарна акција у Зворнику

Васкршња хуманитарна акција у Зворнику

 

Светосавска омладинска заједница из Зворника и Црквена општина Зворник- Стари Град покренуле су хуманитарну акцију ради помоћи онима којима је помоћ најпотребнија, објављено је на страници Православна црква у Зворнику.

 – Увидјевши да је тренутно стање још више угрозило егзистенцију оних који су и раније живјели у тешким животним условима, у сарадњи са ДОТ-ом, а по благослову његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског господина Фотија, Светосавска омладинска заједница из Зворника и Црквена општина Зворник- Стари Град покренуле су ову акцију.  Налазећи се у данима васкршњег поста када се постом и молитвом, потпомогнути Божијим милосрђем ослобађамо силе гријеха ради што достојнијег сусрета и сједињења са васкрслим Господом, кроз свето причешће, трудимо се да учинимо што више добрих дјела према нашој браћи која у сиромаштву страдају – наводи се објави.

Ваш Схоотер – Зворник!

 – У ово смутно вријеме потрудимо се да не  заборавимо да је човјек биће заједнице, те се трудимо да не постанемо саможиви и самољубиви већ човјекољубиви, а преко човјека који је слика Божија, богољубиви. Овим путем позивамо све наше парохијане и све људе добре воље који су у финансијској могућности, да за новац који им претекне у данима поста, помогну нашу акцију или неку сиромашну породицу у својој близини и потроше исти на богоугодно дјело јер: „Блажени су милостиви јер ће бити помиловани“ (МТ. 5,7). Намирнице је најбоље оставити до Велике суботе у црквеној продавници у дворишту старе зворничке цркве. У суботу послије свете литургије, планиран је обилазак угрожених породица – наводи се у објави.

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.