Vasкršnja humanitarna aкcija u Zvorniкu

Vasкršnja humanitarna aкcija u Zvorniкu

 

Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika i Crkvena opština Zvornik- Stari Grad pokrenule su humanitarnu akciju radi pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, objavljeno je na stranici Pravoslavna crkva u Zvorniku.

 – Uvidjevši da je trenutno stanje još više ugrozilo egzistenciju onih koji su i ranije živjeli u teškim životnim uslovima, u saradnji sa DOT-om, a po blagoslovu njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog gospodina Fotija, Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika i Crkvena opština Zvornik- Stari Grad pokrenule su ovu akciju.  Nalazeći se u danima vaskršnjeg posta kada se postom i molitvom, potpomognuti Božijim milosrđem oslobađamo sile grijeha radi što dostojnijeg susreta i sjedinjenja sa vaskrslim Gospodom, kroz sveto pričešće, trudimo se da učinimo što više dobrih djela prema našoj braći koja u siromaštvu stradaju – navodi se objavi.

Vaš Shooter – Zvornik!

 – U ovo smutno vrijeme potrudimo se da ne  zaboravimo da je čovjek biće zajednice, te se trudimo da ne postanemo samoživi i samoljubivi već čovjekoljubivi, a preko čovjeka koji je slika Božija, bogoljubivi. Ovim putem pozivamo sve naše parohijane i sve ljude dobre volje koji su u finansijskoj mogućnosti, da za novac koji im pretekne u danima posta, pomognu našu akciju ili neku siromašnu porodicu u svojoj blizini i potroše isti na bogougodno djelo jer: „Blaženi su milostivi jer će biti pomilovani“ (MT. 5,7). Namirnice je najbolje ostaviti do Velike subote u crkvenoj prodavnici u dvorištu stare zvorničke crkve. U subotu poslije svete liturgije, planiran je obilazak ugroženih porodica – navodi se u objavi.

(InfoBirač)