АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Pri kraju grubi građevinski radovi na novom bloku zvorničke bolnice – Šeranić na radnom sastanku u Zvorniku

Pri kraju grubi građevinski radovi na novom bloku zvorničke bolnice – Šeranić na radnom sastanku u Zvorniku

1 7

 

Grubi građevinski radovi na izgradnji novog bloka zvorničke bolnice su privedeni kraju, a već su krenuli unutrašnji radovi, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić prilikom redovnog sastanka sa predstvanicima zvorničke bolnice, izvođača radova, Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i Gradske uprave na kome se razgovaralo o dinamici radova na ovom objektu i rekonstrukciji postojećeg. 

On je ovom prilikom istakao da je da su pored novog bloka bolnice obišli i stari objekat gdje se radi adaptacija i rekonstrukcija.

 – Zadovoljstvo mi je da su sa radom počeli magnetna rezonanca i CT aparat što će značajno popraviti kvalitet usluga građanima Zvornika i regije Birča. Vidjeli smo da će završetkom radova na heliodromu biti završeni grubi građevinski radovi. Izvođači su istakli da će se nastaviti sa planiranom dinamikom radova te će do kraja godine svi korisnici zdravstvenih usluga u ovoj regiji na raspolaganju imati novi objekat bolnice – istakao je Šeranić.

2 3

Na pitanje novinara da li će se produžetak radova odraziti na troškove, jer je završetak radova bio planiran do kraja marta, Šeranić je istakao da se prilikom adaptacije i rekonstrukcije objekata uvijek pojave dodatni poslovi, a ukoliko se pokažu opravdanim ta sredstva se dodatno i odobre. 

 – Takav je slučaj i sa novim blokom bolnice, sada ga pravimo i trudimo se da ga napravimo što kvalitetnije da kasnije nemamo primjedbe građana – rekao je Šeranić i podsjetio da je Vlada RS obezbijedila 27,5 miliona KM, a Vlada Srbije 1,5 miliona KM za ovaj projekat.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao da ovaj objekat ima izuzetan značaj.

 – Računajući svu pripadajuću opremu, ovo će biti objekat da se ne postidimo nijednog sličnog u regionu, a ne samo u Republici Srpskoj. Izvođač je u fazi radova kada više nema problema sa klizištima, poroznim terenom ili problema sa okolnim stanovnicima tako da je izgradnja sada ušla u očekivanu dinamiku – naveo je Stevanović.

3 3

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović rekao je da su obišli prostorije gdje je smješten aparat za mangetnu rezonancu koji je prvi ove vrste na ovim prostorima te upoznao prisutne sa dinamikom radova.

 – Trenutno se rade unutrašnji radovi, postavljaju instalacije gdje ćemo našim zaposlenima ponuditi mnogo bolje uslove za rad, a pacijentima za boravak. Oni sada neće morati da idu u druge centre da ostvaruju zdravstvenu zaštitu. Planirano je da svi radovi budu završeni u narednih nekoliko mjeseci kada će objekat u cjelosti i biti otvoren – istakao je Popović.

4 3

(InfoBirač)