АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧ

У Зворнику и Осмацима ове године без организованог пливања за Часни богојављенски крст – у Малом Зворнику и Братунцу настављају традицију

У Зворнику и Осмацима ове године без организованог пливања за Часни богојављенски крст – у Малом Зворнику и Братунцу настављају традицију

viber slika 2021 01 19 12 25 04

 

Према подацима којима располажемо од свештенства те представника клубова и установа које су ранијих година помагали у организацији манифестације, у Зворнику ове године неће бити организованог пливања за Часни богојављенски крст. Један од разлога који су нам навели, јесте погоршана епидемиолошка ситуација. Исти случај је и у Осмацима.

Нашој редакцији и одређеном броју ранијих учесника ове, прије свега, духовне манифестације, обратио се велики број суграђана који су ове године поново хтјели бити дио овог догађаја или га макар посматрати. Посебно је радовало интересовање младих особа, дјеце школског узраста. Ипак, највећа је жал је што се традиција прекида јер су то догађаји који су већи од свих нас. Нажалост, није прихваћена ни идеја да се у граду организује литија и да се плива у ријеци Дрини на градској плажи, као што се ради у Братунцу, односно Рајској плажи гдје се и ове године традиција наставља.

243207426 1851495218355211 7767847680719628240 n
Đak sport – Zvornik!

Како преноси портал општине Мали Зворник, пливања ће код њих бити и то 15. пут.

 – Са благословом његовог преосвештенства епископа шабачког г. Лаврентија, на Богојављење 19. јануара 2022. године у 12 часова на Зворничком језеру код хидроелектране „Зворник“ у Малом Зворнику одржаће се 15. јубиларно пливање за Богојављенски крст – стоји у обавјештењу у коме је објављен и програм за овај велики хришћански празник.

 – У 11:30 часова креће литија са барјацима, крстовима и иконама испред малозворничке цркве „Сабора свих Срба светитеља“.

 – У 12:00 часова старт пливача на Зворничком језеру

beoprom

 – По завршетку пливања побједнику ће бити уручена вриједна награда, освећени крст у трајно власништво – дар ливнице „Пантеон“ као и други поклони. Пригодне награде су обезбијеђене и за остале учеснике, као и захвалнице, мајице и сувенири, дар малозворничке цркве. Обавезна је лична пријава учесника уз љекарски преглед најкасније два сата прије старта и попуњавања личне изјаве. Из парохије напомињу да сви учесници морају бити крштени. Позивамо сав вјерни народ Подриња и шире да заједно учествујемо у овом несвакидашњем догађају који се одржава на овим просторима, а да Бог да траје докле је свијета и вијека. За пријаву учешћа као и додатне информације можете се обратити свештенику малозворничке парохије на телефон: +381 (0)64 8007924. Покровитељи су Црквена општина Мали Зворник и oпштина Мали Зворник  – наводи се у објави.

zo zi 1

(ИнфоБирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *