У Црној Гори заплијењено пола тоне кокаина у бананама

У Црној Гори заплијењено пола тоне кокаина у бананама

 

Више од пола тоне кокаина у пошиљци банана намијењених компанији Воли прије два дана пронашли су цариници у Луци Бар и о томе обавијестили Специјално државно тужилаштво (СДТ) и Управу полиције (УП), преноси Политика.

Банане су јуче утоварене у камионе те трговинске компаније, након инструкција надлежних да пропусте пошиљку, како би контролисали испоруку. Када је пошиљка са бананама стигла у магацин компаније, позвали су полицију. СДТ, ни УП нису јуче одговорили на питања Вијести о тој запљени, нити су јавности саопштили детаље. На питања о пронађеном кокаину нису одговорили ни из компаније Воли, а до касно синоћ нико није био ухапшен поводом овог случаја.

Према сазнањима Вијести, пошиљка банана у барску луку упловила је 2. јануара. Тај контингент наручен је преко компаније црногорског држављанина који годинама живи и послује у Словенији, преноси Тањуг.

ПРЕПОЛОВИЛИ СМО ЦИЈЕНЕ 10. – 16.01. СВЕ У ПОЛА ЦИЈЕНЕ посјетите нас или наручите онлине Акција се односи искључиво на пословне јединице у Бијељини и Зворнику.

Један од саговорника казао је да је пошиљка тек 11. јануара била на распореду за преглед и претовар. Незванично, више извора укључених у истрагу, казало је да су радници компаније Воли, када су претоварали банане у магацину, открили и сумњиве пакете.

Из Управе полиције није објашњено када су сазнали за сумњиву пошиљку, нити да ли су чекали да их неко дистрибуира даље од магацина трговинског ланца.

Саговорник из безбедносног сектора касно синоћ казао је да у пакетима пронађеним у магацину има више од пола тоне беле супстанце за коју се сумња да је кокаин.

На тим паковањима исписано је С.Р.Б. и Р.С.Б.

Технички преглед возила – Ваш Еуро петрол оил!

Јуче пронађена дрога није и прва откривена у пошиљци банана намењених компанији Воли – у јуну 2018. године бродом из Еквадора допремљен је контејнер са око 30 килограма кокаина. Из Министарства унутрашњих послова јуче је, умјесто саопштења, објављен твит, у којим је, како наводе, министар Сергеј Секуловић честитао успјешну акцију запљене више стотина килограма дроге, а потпредсједник владе задужен за безбједност Дритан Абазовић објавио је на твитеру да Црна Гора наставља борбу против нарко картела.

Ђак спорт Зворник!

(Извор: Политика)

Оставите одговор

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.