Залоге Павгорда без дејства – незаконита сва извршења и блокаде на имовини Алумине

Залоге Павгорда без дејства – незаконита сва извршења и блокаде на имовини Алумине

 

Компанија Алумина обавјештава јавност да је Виши привредни суд у Бањалуци 15. децембра 2021. године правоснажно потврдио да су Павогрд-ове залоге на имовини Алумине, ништаве и без правног дејства!

Треба подсјетити јавност да је Окружни привредни суд у Бањалуци 5. фебруара 2021. године донио првостепену одлуку којом је утврдио ништавост три залоге које су 2012. године уписали ранији литвански власници на имовини Алумине, а које су касније, волшебним радњама са литванске Укио банке прешле на фочански Павгорд.

Управо по овако ништавим залогама, судије појединици из Основног суда у Зворнику и Окружног суда у Бијељини су обавезали Алумину да Павгорду плати више од 122 милиона КМ, што са каматама износи преко 244 милиона КМ?!

Управа Алумине и њен правни тим дуги низ година указују на неважност ових  залога које су прије неколико мјесеци, уз незаконите одлуке два поменута суда, довеле до тога да Алумина поднесе и приједлог за отварање стечаја!

Дакле, очигледно неразумјевање или осионост судија појединаца, који су били дужни да на ништавост пазе по службеној дужност, је довела Алумину и 1.500 радних мјеста до ивице угрожености правне и пословне егзистенције.

Данас, а након посљедње одлуке Вишег привредног суда у Бањалуци, менаџмент Алумине очекује да се извршни поступак који води Павгорд против Алумине у циљу наплате износа од преко 244 милиона КМ, обустави без одлагања.

Очекујемо да се и сви остали поступци по основу истих или сличних залога обуставе, јер су управо у посљедњим одлукама привредних судова на децидан начин наведене само неке незаконитости у поступању ранијих литванских власника, а из којих незаконитости ништа не може да тражи или очекује фочански Павгорд.

На крају, менаџмент Алумине позива институције правног система да предузму правне радње у циљу санкционисања оних појединаца који су омогућили да се дуги низ година пословање Алумине угрожава употребном незаконитих залога литванске Укио банке.

Менаџмент Алумине

Оставите одговор

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.