Превентивне активности у склопу кампање „Лако је алкохол одбити“

Превентивне активности у склопу кампање „Лако је алкохол одбити“

С циљем подизања свијести свих грађана, као и због повећања степена безбједности у саобраћају кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола, полицијски службеници Полицијске управе Зворник у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва „Семафор“ Зворник, су у улици Светог Саве у Зворнику, реализовали превентивну акцију „Лако је алкохол одбити“.

У улици Светог Саве у Зворнику је било ангажовано специјално возило са којег је емитован џингл који опомиње возаче да не управљају аутомобилом под дејством алкохола, док су полицијски службеници ПУ Зворник у сарадњи са Ауто-мото друштвом „Семафор“ дијелили промотивне летке, и демонстрирали грађанима пијане наочаре.

На подручју ПУ Зворник, у првих 11 мјесеци 2021. године је из саобраћаја искључено 1.129 учесника који су управљали возилом под дејством алкохола.
ПУ Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем превентивних и репресивних мјера са циљем побољшања безбједности саобраћаја на овом подручју.

Овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, возачи да не управљају возилом под дејством алкохола, како би на тај начин заштитили себе али и друге учеснике у саобраћају.

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.