У Борогову се гради црква брвнара – храм Светог Сергија Радоњешког

У Борогову се гради црква брвнара – храм Светог Сергија Радоњешког

У Борогову су 21. октобра започели радови на изградњи цркве брвнаре, односно храма посвећеног Светом Сергију Радоњешком. По ријечима свештеника Мића Бабића урађени су темељи, а слиједе радови са грађом.

 – Благословом епископа зворничко-тузланског Фотија вјерни народ започео је изградњу Храма Светог Сергија Радоњешког, великог руског светитеља који је за Русе као Свети Сава за Србе. Радови су започели са жељом да сваки наш вјерник овдје нађе мир, осјети свој сусрет са богом и љубав православне цркве и вјере коју пружају сви наши храмови – рекао је Бабић и додао да ће црква бити грађена од дрвета и камена што ће јој дати посебан изглед.

 – Изградња овог храма је испуњење жеље вјерника овог краја који су се раније наслањали на манастир Папраћу, а ове генерације су дочекале да добију богомљу у свом крају – каже Бабић и додаје да у изградњи храма имају помоћ вјерника и људи добре воље.

 – Добили смо помоћ мјештана, људи који су поријеклом са ових простора и општине Осмаци. У првом фази смо ријешили да урадимо темеље у чему смо и успјели. Слиједи долазак грађе, радови са дрветом. Планирана је и изградња једног студенца или извора посвећеног Мајци Божијој – истакао је Бабић и додао да очекује да ће вјерници и у наредним фазама помоћи како би се радови успјешно завршили.

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.