Подијељено 10.270 садница воћа у општини Власеница

Подијељено 10.270 садница воћа у општини Власеница

У општини Власеница подијељено је укупно 10.270 садница јабуке, крушке, дуње, шљиве, трешње и вишње за које су грађани општине Власеница исказали интерес, преноси радио Меџик.

 – Набавка садница обезбијеђена је средствима из буџета општине Власеница уз суфинансирање корисника, који су по садници издвојили 1 КМ – каже шеф Одсјека за развој у општини Власеница Жељко Дамљановић.

Ваш Схоотер!

 – Укупно 10.270 садница за неких 120 корисника је подијељено. Укупна вриједност је 35.000 КМ од чега је општина из буџета издвојила 25.000 КМ, а преостали дио корисници. Надамо се да ће након овога пољоприврдни поизвођачи наставити да улажу у проширење засада под воћем, али и у друге области пољопривреде. Подјела садница урађена је након јавних позива који су објављени у јесеној садњи 2020. и прољећној 2021. године – каже Дамљановић.

Данијела Ковачевић из Власенице бави се воћарством, а саднице које је наручила добро ће јој доћи за проширење воћњака.

 – Наручила сам укупно 70 садница – 50 шљиве, 10 јабуке и 10 крушке. Желим да се захвалим општини јер нам је ово заиста било по повољним цијенама. Надам се да ћемо сад након проширења воћњака моћи и да сушимо воће, осим да га прерађујемо у ракију – каже Ковачевићева.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић каже да је набавка и подјела садница само један у низу корака које општина Власеница чини у смјеру унапређења пољопривредне производње и живота на селу.

Моја апотека – Зворник!

(Извор: магиц.ба)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.