Podrinje iz Tršića jesenji šampion Regionalne lige – grupa Istok – Bojan Stevanović najbolji strijelac jeseni

FUDBAL ZVORNIK

Podrinje iz Tršića jesenji šampion Regionalne lige – grupa Istok – Bojan Stevanović najbolji strijelac jeseni

Fudbaleri Podrinja iz Tršića su jesenji šampioni Regionalne lige – grupa Istok. 

Na zimsku pauzu Tršićani su otišli sa 35 osvojenih bodova, četiri više od drugoplasirane ekipe Trnovice i pet više od Omladinca iz Potočara koji zimuje na trećoj poziciji. U 14 odigranih jesenjih utakmica Podrinje je ostvarilo 11 pobjeda, dva puta su remizirali, a jedini poraz nanijela im je ekipa Lokomotive u Brčkom. 

Sa 48 postignutih pogodaka napad Podrinja je najbolji u ligi, dok je odbrana primila četrnaest pogodaka po čemu su drugi u ligi odmah iza Trnovice koja je primila osam pogodaka. 

Bojan Stevanović (plavi dres), najbolji strijelac lige
Bojan Stevanović (plavi dres), najbolji strijelac lige

Najbolji strijelac lige je Bojan Stevanović, nekadašnji napadač Drine, koji je mreže protivnika zatresao 18 puta, od toga dva puta sa bijele tačke. Kapiten Gligor Aćimović se u strijelce upisao 13 puta, a Dejan Dafinović se u strijelce upisao 9 puta. 

Bojan Stevanović je igrač sa najvećom minutažom u timu jesenjeg prvaka sa 1.247 odigranih minuta, dok je puni doprinos pružio i Milan Stevanović sa 1.210 odigranih minuta.

Po minutaži zatim slijede Mladen Lukić (1.196), Mirko Simić (1.145), Gligor Aćimović (1.118), Milan Tešić (1.102), Dejan Dafinović (1.093) Duško Aćimović (1.090). Svih 14 utakmica u startnoj postavi su bili Mladen Lukić, Milan Stevanović i Bojan Stevanović.

Najubjedljiviju pobjedu Podrinje je ostvarilo u 14. kolu kada su na domaćem terenu savladali ekipu Birač iz Dervente sa 8:0.

U jesenjem dijelu sezone Podrinje je opomenuto sa 27 žutih kartona, a Dejan Dafinović je šest puta zaradio javnu opomenu. Jedini igrač Podrinja koji je isključen u toku jesenjeg dijela sezone bio je Miralem Delibajrić. 

Moja apoteka – Zvornik!

infobirac.net