У Братунцу отворена прва јавна кухиња за бебе

У Братунцу отворена прва јавна кухиња за бебе

 

У оквиру пројекта „Идемо на бабине – сваки дан“, који је покренуло Удружење „Обрадуј некога“, недавно је отворена јавна кухиња за бебе која покрива општине Братунац и Сребреница. Према ријечима предсједнице Удружења „Обрадуј неког“ Аиде Садиковић – Мехонић није ријеч о традиционалној јавној кухињи, у којој се сперма храна, већ се дијели готова фабричка храна.

Ваш Схоотер!

Отварањем јавне кухиње, бар на кратко, ријешиће се проблеми са којима се суочавају бројне породице из Братунца и Сребренице. Она каже да се у јавној кухињи налазити и бесплатни Бабy схоп, гдје родитељи могу да узму одјећу за бебу. Такође, ту су и остали артикли намијењени бебама, од опреме за новорођене бебе коју добијају труднице, до ходалица, хранилица, аутосједалица и осталог што је потребно бебама.

Предност у кориштењу јавне кухиње за бебе имају мајке из групе социјано угрожених, незапослене те оне по препоруци Центар за социјални рад. Пројект је подржан од Владе кантона Сарајево у износу од 26.760 КМ што је довољно за четири мјесеца рада јавне кухиње, кажу из Удружења.

(Извор: FB ESrebrenica)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.