U Bratuncu otvorena prva javna kuhinja za bebe

BRATUNAC

U Bratuncu otvorena prva javna kuhinja za bebe

 

U okviru projekta „Idemo na babine – svaki dan“, koji je pokrenulo Udruženje „Obraduj nekoga“, nedavno je otvorena javna kuhinja za bebe koja pokriva opštine Bratunac i Srebrenica. Prema riječima predsjednice Udruženja „Obraduj nekog“ Aide Sadiković – Mehonić nije riječ o tradicionalnoj javnoj kuhinji, u kojoj se sperma hrana, već se dijeli gotova fabrička hrana.

Vaš Shooter!

Otvaranjem javne kuhinje, bar na kratko, riješiće se problemi sa kojima se suočavaju brojne porodice iz Bratunca i Srebrenice. Ona kaže da se u javnoj kuhinji nalaziti i besplatni Baby shop, gdje roditelji mogu da uzmu odjeću za bebu. Takođe, tu su i ostali artikli namijenjeni bebama, od opreme za novorođene bebe koju dobijaju trudnice, do hodalica, hranilica, autosjedalica i ostalog što je potrebno bebama.

Prednost u korištenju javne kuhinje za bebe imaju majke iz grupe socijano ugroženih, nezaposlene te one po preporuci Centar za socijalni rad. Projekt je podržan od Vlade kantona Sarajevo u iznosu od 26.760 КM što je dovoljno za četiri mjeseca rada javne kuhinje, kažu iz Udruženja.

(Izvor: FB ESrebrenica)