Од 1. јануара поскупљују цигарете

Од 1. јануара поскупљују цигарете

ФОТО: Илустрација, архив

 

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ усвојио је данас одлуку према којој ће од 1. јануара наредне године минимална акциза за 1.000 комада цигарета износити 166,50 КМ, односно 3,33 КМ за паковање цигарета од 20 комада.

Новом одлуком специфична акциза остала је на истм нивоу, односно 1,65 КМ за паковање цигарета од 20 комада, док је минимална акзица повећана са 3,25 на 3,33 КМ за исто паковање.

Дјак Спорт Зворник😊НОВА КОЛЕКЦИЈА😊
🔊МУШКЕ ПУМА ПАТИКЕ😄
📲Комплетну понуду мозете погледати у насој пословници Карадјордјева 1 (преко пута Фонтане)

Акциза на дуван за пушење утврђује се у висини од 80 одсто минималне акцизе и износиће 133,20 КМ по килограму, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

Калкулацију малопродајне цијене, формиране сходно овој одлуци, порески обвезници дужни су да доставе надлежном регионалном центру УИО до 30. новембра.

Одлука о утврђивању специфичне и минималне акцизе на цигарете и дуван за пушење за 2022. годину, усвојена на данашњој сједници УО УИО, заснива се на Закону о акцизама у БиХ, наводи се у саопштењу.

Управни одбор УИО усвојио је и Одлуку о утврђивању количине дизел горива које се користи за потребе рудника, термоелектрана и жељезница на које се не плаћа путарина за 2022. годину.

Одредбе ове одлуке односе се на дизел гориво које користе рудници и термоелектране у процесу производње и жељезнице за погон шинских возила и то на одређену количину коју одобри УО УИО на приједлог влада ентитета и Брчко дистрикта.

Ова одлука примјењиваће се од 1. јануара 2022. године, а за њено спровођење задужена је УИО која ће једном у три мјесеца Управном одбору подносити извјештаје њеној реализацији.

Ваш Схоотер!

(infobirac.net)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.