СРПСКА И СРБИЈА

U UKC RS izvedena složena operacija aneurizme trbušne aorte – Doktor Momir Bobar iz Zvornika u operativnom timu koji je spasio život pacijentu iz Bijeljine

U UKC RS izvedena složena operacija aneurizme trbušne aorte – Doktor Momir Bobar iz Zvornika u operativnom timu koji je spasio život pacijentu iz Bijeljine

20211021123336 687383

 

Ljekari Klinike za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) izveli su komplikovan operativni zahvat kod pacijenta M. D. (61) iz Bijeljine koji je imao vrlo neuobičajnu urođenu anomaliju tj. donja šuplja vena mu je bila sa lijeve strane trbušne aorte, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Operativni tim UKC Republike Srpske koji je izveo ovu složenu operaciju su činili prim. dr sc. med Milanko Maksić, naš Zvorničanin dr Momir Bobar, dr Novak Vasić, dr Jelena Inđić-Ćetić, dr Jovan Markanović,  anesteziolog dr Siniša Mirković i instrumentarka Biljana Bojić.

Načelnik Klinike za vaskularnu hirurgiju UKC Republike Srpske Milanko Maksić rekao je da se pacijent dobro osjeća, te da je ponosan na sebe i svoje kolege, asistente, instrumentarke i anesteziologe ističući da se ovakvi zahvati ne mogu bez njih uraditi. On je rekao da je ovo uspjeh cijelog UKC Republike Srpske. Kako je naglasio cilj je ubuduće razvijati vaskularnu hirurgiju sa svakodnevnim operativnim programom, a posebno istakao činjenicu da stasavaju mladi ljudi i da treba u njih ulagati.

Doktor Momir Bobar je jedan od stručnjaka na koje u UKC RS računaju u budućnosti, a i do sada je izvodio složene operacije na krvnim sudovima. 

Doktoru Momiru želimo napredak u daljoj karijeri i puno uspjeha na poslovnom planu.

infobirac.net