АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Положено цвијеће и служен парастос за Драгана Ђурића – полицајца убијеног током терористичког напада на ПС Зворник 2015. године

438217144 945444467587810 8331463154236700121 n

 

Парастосом и полагањем вијенаца на мјесту страдања испред Полицијске станице у Зворнику, обиљежена је годишњица страдања полицајца Драгана Ђурића /47/ који је убијен у терористичком нападу на Полицијску стнаницу Зворник.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је новинарима да нико није оптужен за овај траичан догађај и да су осумњичени пуштени на слободу.

Васиљевић је рекао да је након 18 мјесеци од терористичког напада на Полицијску станицу, тачније 29. децембра 2016. године Тужилаштво БиХ обуставило истрагу у вези овог терористичког акта под образложењем да је случај затворен јер нема довољно доказа.

 „Прије шест мјесеци, односно након осам и по година од терористичког напада добили смо назад предмете које је Тужилаштво БиХ изузело са увиђаја укључујући и оружје које је у власништву Министарства унутрашњих послова Републике Српске“, рекао је Васиљевић.

BILBORD galanterija i keso gradnja internet

Он је додао да се сваке године на данашњи дан на мјесту страдања одаје дужно поштовање Драгану, као и осталим полицајцима који су страдали радећи своје редовне послове и задатке.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је да се навршило пуних девет година од теристичког напада на Полицијску станицу у коме је нажалост погинуо Драган Ђурић, узоран грађанин овог града и  добар полицијски службеник Полицијске станице Зворник.

„То је велика трагедија за наш град и надам се да се оваква трагедија неће никоме догодити“, рекао је Ивановић и додао да остаје обавеза да чувамо мир и безбједност наших суграђана, што је једна од предуслов да идемо даље напријед.

Зворнички свештеник Милош Зекановић је рекао да је наш брат Драган погинуо у терористичком нападу као мученик, који је био на дужности, и предао свој душу Господу.

 „Нека Господ Драгана настани у царство небеско, а свима који оживљавају сјећање не њега нека  подари здравље, а његовој пордици напредак, да им да утјехе да на хиришћнски начин перевазиђу ову велику тјелесну и диховну бол“, рекао је Зекановић.

Брат убијеног Драгана, Анђелко је рекао да је ово дан туге и сјећања на Драгана који је млад изгубио живот.

1 1 1024x1024 1
Све за ваш дом – „Кутак“ Зворник

Анђелко је апеловао да се ово што се догодило породићи Ђурић ником не деси, да се више разумијемо и боримо за слободу јер имамо само један живот.

Прије девет година на данашњи дан догодио се терористичког напада на Полицијску станицу Зворник у којем је Нердин Ибрић /24/ из зворничког насеља Кучић Кула убио полицајца Драгана Ђурића /47/ и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.

Терористчки напад извршио је припадник вехабијског покрета Нердин Ибрић, 27. априла 2015. године око 19.00 часова, у вријеме примопредаје смјене у Полицијској станици Зворник.

(Агенције, Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *