Zvornik: Predavanje o plasteničkoj proizvodnji

ZVORNIK

Zvornik: Predavanje o plasteničkoj proizvodnji

 

Njemačka humanitarna organizacija „ASB“ i Grad Zvornik realizuju projekat „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH za 2021. godinu“ u okviru kojeg je 10 korisnika predloženih od strane Centra za socijalni rad Zvornik i izabranih od strane implementatora dobilo plastenike.

Za njih je danas organizovano stručna obuka, a predavač Amina Koljenović Burić iz firme „Bios“ govorila im je o tome šta i kako treba uzgajati u okviru zatvorenog prostora, odnosno plastenika, a na osnovu čega mogu ostvariti najbolje proizvodne rezultate.

 – Naš cilj jeste da im detaljno objasnimo kako će obrađivati i zaštititi biljke i tako dobiti prinose. Preporučujemo najviše proljetnju sadnju, tu je najduži ciklus proizvodnje, i to paprike, paradajza, krastavca, takođe patlidžana, dinje, lubenice. Kad je riječ o jesenjoj proizvodnji to je salata, blitva, spanać, mladi luk i drugo – kaže Koljenović Burić.

Projekat koji podrazumijeva, pored dodjele plastenika i obuku socijalno ugroženih porodica na teritoriji grada Zvornika, finansiraju Savezno ministarstvo spoljnih poslova Njemačke i Grad Zvornik.

U skorije vrijeme biće upriličeno potpisivanje ugovora sa korisnicima, nakon čega će biti dostavljeni i montirani plastenici i sistemi za navodnjavanje, kao i sadni materijal.

Dragi naši, kod nas možete iznajmiti autobuse za vanlinijski prevoz kapaciteta od 19 do 57 mjesta…Putujte udobno i sigurno na sve destinacije…Vaše je samo da kažete vrijeme polaska i destinaciju, sve ostalo je naša briga…Vaš EP oil!

(Izvor: gradzvornik.org)