РЕГИОН И СВИЈЕТ

Nedostaju vozači: Hiljade benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji bez goriva

Nedostaju vozači: Hiljade benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji bez goriva

Untitled 31
FOTO: Ilustracija, arhiv – printskrin

 

Hiljade benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji juče nije imalo gorivo, a vozači su formirali duge redove zbog nestašice izazvane nedovoljnim brojem vozača kamiona, piše Politika.

Udruženje prodavaca benzina, koje predstavlja gotovo 5.500 nezavisnih prodajnih objekata, navelo je da je oko dvije trećine njegovih članova prijavilo da su rasprodali gorivo, a ostali da će uskoro ostati bez benzina.

243025937 2966521116903343 4813274594075897255 n
Vaš Shooter!

Predsjednik Udruženja Brajan Maderson rekao je da su nestašice, „prosto i jednostavno, rezultat panične kupovine”.

 – U ovoj zemlji ima mnogo goriva, ali je na pogrešnom mjestu za vozače. Još je na terminalima i u rafinerijama – kazao je Maderson.

Duge kolone vozila formirane su na mnogim benzinskim pumpama tokom vikenda, a vozači su postali veoma nervozni jer su čekali satima.

zo zi 1

Policija je juče pozvana na jednu benzinsku pumpu u Londonu, gdje je došlo do tuče, i uhapsila muškarca zbog napada.

Predstavnici industrije saobraćaja navode da Velikoj Britaniji nedostaju desetine hiljada vozača kamiona, i da je to posljedica takozvane „savršene oluje”, odnosno kombinacije faktora kao što su pandemija korona virusa, stara radna snaga i egzodus stranih radnika poslije britanskog izlaska iz Evropske unije.

12 1

Sa manjkom vozača kamiona suočavaju se i druge zemlje među kojima su SAD i Njemačka, ali je taj problem naročito vidljiv u Velikoj Britaniji, gdje je doprinio praznim rafovima u prodavnicama i zatvaranju benzinskih pumpi.

Poslije sve većeg pritiska tokom prethodnih nedjelja, konzervativna britanska vlada je juče objavila da će izdati 5.000 tromjesečnih viza vozačima kamiona iz inostranstva i još 5.500 viza radnicima na farmama kako porodice ne bi ostale bez ćurke ili igračaka za Božić.

viber image 2021 09 02 17 45 02 319

(Izvor: politika.rs)