Bratunac: Postavljena tabla sa informacijama o planinarskim stazama

BRATUNAC

Bratunac: Postavljena tabla sa informacijama o planinarskim stazama

 

Planinarsko društvo „Кik“ iz Bratunca postavilo je u centru ovog mjesta informativnu tablu sa označenim planinarskim stazama i svim informacijama potrebnim za planinarenje i pješačenje.

Radi se o tri planinarsko-pješačke staze koje su označene i za koje svi ljubitelji planinarenja i prirode mogu dobiti sve potrebne informacije. Ucrtana je mapa prema Čaušu koja počinje iz samog centra grada. Duga je 6,9 kilometra dok je nadmorska visina 588 metara.

Druga staza je preko Gradine i Кika koja dionicom od 9,7 kilometara najviše zahvata brdski dio terena odakle je najljepši pogled na sam grad. Još jedna staza Bijeli kamen udaljena je 30 kilometara od grada i proteže se kroz brdsko-planinske prijedele Osata i jedna je od najizazovnijih, a moguće je hodati i dijelom staze u dužini od 6,08 kilometara.

Dragi naši, kod nas možete iznajmiti autobuse za vanlinijski prevoz kapaciteta od 19 do 57 mjesta…Putujte udobno i sigurno na sve destinacije…Vaše je samo da kažete vrijeme polaska i destinaciju, sve ostalo je naša briga…Vaš EP oil!

Za sve staze istaknut je i QR kod kojim preko pametnog telefona dobijete sve informacije o svakoj ucrtanoj stazi koje su dostupne. Planinarsko društvo „Кik“ iz Bratunca nedavno je osnovano i okuplja ljubitelje prirode koji žele promovisati ekološki pokret u ovom mjestu i promovisati turističke potencijale Bratunca.

(Izvor: FB ESrebrenica)