Obilježen Dan opštine Vlasenica i krsna slava opštine – uručena opštinska priznanja

VLASENICA

Obilježen Dan opštine Vlasenica i krsna slava opštine – uručena opštinska priznanja

 

Opština Vlasenica juče je obilježila Dan i krsnu slavu opštine. Na svečanoj sjednici, koja je održana u amfiteatru Studijskog programa šumarstvo u Vlasenici, prisutnima su se obratili predsjednik SO Goran Đurić i načelnik opštine Miroslav Kraljević. Kraljević je rekao da je u proteklih godinu dana realizovan veliki broj projekata sa ciljem da se nastavi kontinuitet razvoja ove opštine.

– Korona virus nam je napravio velike probleme ali uprkos njima gradimo I radimo jer želimo nastaviti kontinuitet razvoja naše lokalne zajednice, onoliko koliko možemo uz podršku viših nivoa vlasti RS, kao i Srbije i NVO. Do sad smo rekonstruisali obdanište, ulagali u infrastrukturu osnovne I srednje škole, fakulteta…Započeli smo izgradnju kružne raskrsnice sredstvima koje je obezbijedila Vlada RS i očekujemo da radovi budu završeni za nekih 15 do 30 dana ukoliko vremenske prilike dozvole. Pored toga u završnoj fazi je zgrada policijske stanice i zgrada za smještaj raseljenih lica a gradi se i 28 kuća za ovu populaciju.Takođe, radimo na rješavanju infrastrukture na selu kako bismo stvorii što bolje uslove za život građana naše lokalne zajednice” – izjavio je Kraljević i istakao da od realizacije projekta uređenja SKI centra „Igrišta“ očekuje mnogo.

alt

– Cilj nam je da to bude centar na zadovoljstvo svih građana“ – poručio je Kraljević.

Na svečanoj sjednici načelnik Kraljević je uručio priznanja pojedincima i kolektivima koji su svojim radom promovisali Vlasenicu i dali svoj doprinos razvoju lokalne zajednice. Najviše priznanje, “Grb opštine” dobili su SZTR “Brus” Vlasenica, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dr Goran Talić. Gradonačalenik Ćosić je izjavio da je presrećan što je dobio najviše opštinsko priznanje.

alt

– Koristim priliku da u svoje ime i u ime građana grada Istočno Sarajevo, čestitam Dan opštine I krsnu slavu. Dobiti najviše priznanje jedne opštine je velika stvar i obaveza da se grad Istočno Sarajevo i opština Vlasenica još više povežu, posebno u oblasti drvoprerade i turizma – izjavio je Ćosić.

Dobru saradnju sa opštinom Vlasenica potvrđuje i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

– Vlasenica I Srebrenica imaju slične želje i potrebe i tu smo našli zajednički interes. Želja mi je da sledeće godine, za krsnu slavu, opština Vlasenica bude još razvijenija i da taj razvoj prati i opštine u okruženju Miliće, Bratunac i Srebrenicu – izjavio je Grujičić.

 

Drugo po važnosti priznanje,”Plaketa opštine Vlasenica”, dobili su profesor geografije Dragan Ilić, te košarkašice, sestre Delić, Nikolina i Anđela dok su zahvalnice dobili studneti generacije na Studijskom programu šumarstvo u Vlasenici Dimitrije Popović i Miloš Čabarkapa,učenici generacije osnovne i srednje škole – Aleksandra Lazić i Danijela Filipović. Za postignute rezultate u unapređenju obrazovanja, zahvalnice su dobile nastavnice Sandra Šiljak i Danijela Mekić. Zahvalnicom za drugo, odnosno treće osvojeno mjesto na Evropskoj geografskoj olimpijadi nagrađeni su učenik Miloš Samardžić i učenica Katarina Matijašević a učenice Anja Petrović i Sofija Motika dobile su zahvalnice za učešće na Republičkom takmičenju iz recitovanja. U ovoj kategoriji nagrađeni su još dobrovoljni davaoci krvi : Željko Stanić i Milan Pantić.

alt

– Ovo priznanje za mene predstavlja veliki zančaj i očekujem još ovakvih zahvalnica u budućnosti – kaže Aleksandra Lazić, sada učenica SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica.

– Zahvalnica mi mnogo znači i nadam se da ću postići još ovakvih uspjeha – izjavila je učenica OŠ “Vuk Karadžić” Sofija Motika koja je najmlađa dobitnica opštinskog priznanja.

alt

Svečanoj sjednici prethodila je liturgija i lomljenje slavskog kolača u hramu Sv.apostola Petra i Pavla a svečanu sjednicu, nastupom je uveličao docent dr Ljubo Škiljević, koji je na harmonici izveo dvije kompozicije.

alt

infobirac.net