ЗВОРНИК

Zvornik: Otvorena izložba sliкa „Pored i iznad realnog svijeta“

Zvornik: Otvorena izložba sliкa „Pored i iznad realnog svijeta“

zvornik izlozba

 

U zvorničkom Domu omladine otvorena je prva samostalna izložba slika pod nazivom „Pored i iznad realnog svijeta“, autora Mladena Sekulića iz Milića. Na izložbi je postavljeno dvadesetak slika ovog autora, koji kako je rekao ima ukupno tridesetak radova slikarskog pravca realizma.

 – Odlučio sam se za slikarstvo, jer sam htio da pokažem sebi da mogu da uradim sve što hoću, bez obzira na moj hendikep koji imam, jer time želim da se ostvarim za ono što volim i slikom da to pokažem – rekao je Sekulić.

zvornik mladen sekulic

Ističući da se čitav život bavio slikarstvom, Sekulić je rekao da se u posljednjih sedam godina bavio ozbiljnije ovim poslom, što je rezultiralo ovom samostalnom izmožbom.

 – Vrijeme koje ostavim radeći na slici zavisi od raspoloženja, motiva i veličine slike – rekao je Sekulić i dodao da je to vječito pitanje, ali skoro nebitno, jer je najvažniji krajnji proizvod  ukoliko je autor zadovoljan, bez obzira na prvedeno vrijeme stvaranja.

Darko Jurošević iz Milića, profesor likove kulture i mentor Sekulićev, rekao je da je predložio ovom umjetniku da uđe u svijet slikarstva, jer je pokazivao izvjesni talenat u ovoj oblasti.

 – U početku je bilo prilično teško, ali je Sekulić prihvatio izazov i na veliko zadovoljstvo uspio u svijetu slikarstva što pokazuje i ova samostalna izložba, kojoj je prethodilo sedam godina upornog rada – rekao je Jurošević.

DSC 0131

On je naglasio da je u tom vremenu Sekulić savladao tehniku slikanja, kompoziciju, motive,  dostižući u tom pogledu zavidan uspjeh.

 – U narednom periodu predstoji nam dublji likovni proces stvaranja u slikarstvu i iz slikarskog realizma postepeno ćemo preći u hiperrealizam –  rekao je Jurošević.

Izložba će biti otvorena sedam dana.

(infobirac.net)