Za sanaciju fasada u Srebrenici 100.000 KM

SREBRENICA

Za sanaciju fasada u Srebrenici 100.000 KM

 

U Rudarskoj ulici u Srebrenici u toku su radovi na sanaciji preostalih fasada koje nisu rekonstruisane ranije u ovoj ulici. Prema riječima Vladana Milovanovića, šefa kabineta načelnika, za sanaciju dvije fasade u Rudarskoj ulici izdvojeno je 100.000 KM.

On kaže da su sredstva obezbijeđena iz donacije Savjeta ministara BiH za Srebrenicu u ukupnom iznosu od 1,5 miliona KM. Pored fasada u toku je priprema dokumentacije za sanaciju liftova u zgradi Kula B u centru grada i Lamelama 1 i 2 na Panađurištu, a vrijednost radova je 120.000 KM.

Prije dvije godine, nakon 27 sedam godina, obnovljena su dva lifta, u centru grada i naselju Panađurište. Nakon sanacije dva lifta ostaće još dva čime će se završiti rekonstrukcija liftova u zgradama koje su imale liftove.

Prije dvije godine u naselju Baratova sanirane su tri fasade, dvije u Rudarskoj ulici i jedna u naselju Panađurište. Još su ostalo dvije fasade u Rudarskoj ulici, koje će biti obnovljene, i zgrada nekadašnje Pivnice za koju je bilo riječi da bi trebala da bude u programu sanacije fasade.

Vaš Shooter!

(Izvor: FB ESrebrenica)