Vlasenica se priprema za „Streetball turnir“ – danas krajnji rok za prijavu ekipa

VLASENICA

Vlasenica se priprema za „Streetball turnir“ – danas krajnji rok za prijavu ekipa

Na košarkaškom terenu u sklopu vlaseničkog Gradskog stadiona  ovih dana je veoma dinamično. Pripreme za prvi Streetball turnir 3×3 su u toku. 

 – S obzirom da želimo da ovaj turnir bude organizovan na vrhunskom nivou i da ga učesnici pamte po najboljem i sljedeće godine se vrate u Vlasenicu, odlučili smo da im obezbijedimo i vrhunske uslove za igru. Krenuli smo od koševa. Juče su skinuti stari, ofarbana je postojeća konstrukcija i počelo je postavljanje novih koševa. Kao što smo već rekli, da bi se stvorili uslovi za atraktivniju igru, nabavljeni su zglobni obruči sa tri opruge, a biće  postavljene table od pleksiglasa. Moram istaći da u akciji uređenja igrališta učestvuje veliki broj zaljubljenika u basket, a moramo se pohvaliti da nam pomaže i reprezentativac BiH, naš sugrađanin, Aleksandar Lazić –  kaže Dalibor Vidović iz Organizacionog odbora turnira. 

Vaš Shooter!

On naglašava da će do petka, kada je planirano da  snage odmjeravaju omladinske ekipe, teren biti potpuno uređen. 

 – Ostalo je još da stari reflektori budu zamijenjeni led reflektorima,  jer će utakmice, zbog velikih vrućina, biti igrane u večernjim satima, i da se postavi gumirana podloga kako bi se spriječile povrede tokom igre. Mi smo zadovoljni kako pripreme teku i sigurno je da će takmičari tokom turnira imati odlične uslove za igru – ističe Vidović. 

Prvi Vlasenica Streetball turnir 3×3, biće održan 9. i 10. jula, a krajnji rok za prijavu ekipa je danas, 8.7.2021. godine.

(T. Golijanin)