„Zvornik 3×3 Streetball Tour“ – najbolja ekipa Pirota

KOŠARKA ZVORNIK

„Zvornik 3×3 Streetball Tour“ – najbolja ekipa Pirota

 

Na basket turniru „Zvornik 3×3 Streetball Tour“ slavila je ekipa Pirota koja je u finalu rezultatom 21:19 savladala Krupanj. U izuzetno uzbudljivom susretu dvije basketaške ekipe četrdeset sekundi do kraja Krupanj je imao prednost 19:18, ali je ekipa Pirota, za koju su igrala dva igrača koja se nalaze među prvih 50 na svjetskoj rang listi, najprije izjednačila, a onda u posljednjim sekundama i stigla do pobjede.

Za MVP igrača turnira proglašen je Nikola Vuković, 36. igrač na svjetskoj rang listi, kome je ovo priznanje uručio proslavljeni košarkaš Igor Rakočević.

 – Turnir je odlično organizovan, bilo je dosta kvalitetnih ekipa i pojedinaca iz Srbije i BiH. Očekujem i dalju ekspanziju ovog sporta koji će biti još više popularan kod nas jer su očekivanja da reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju dođe zlatne medalje – rekao je Vuković.

Nagradu od 3000 KM prvoplasiranom timu uručio je takođe Igor Rakočević, koji je imao samo riječi hvale za organizaciju i kvalitet turnira.

 – Mislim da smo svi uživali. Sve je bilo odlično, od dočeka, prijema, samog turnira. Uvijek volim da dođem u Zvornik, gdje se osjećam kao kod kuće – rekoa je Rakočević i dodao da ovaj sport ima veliku perspektivu.

 – Za razliku od prave košarke, ovakvi turniri se mogu igrati bilo gdje i bilo kada. Pored toga, on je postao olimpijski sport, a pošto Srbija ima tim broj jedan u svijetu, puno očekujemo od tih momaka na predstojećim OI – rekao je Rakočević.

Proslavljeni košarkaški as iz Zvornika Goran Ikonić uručio je nagradu drugoplasiranoj ekipi. Turnir je organiozovan na terenu pored Osnovne škole „Sveti Sava“.

(infobirac.net)