ЗВОРНИК

SŠC „Petar Kočić“: Veliki uspjesi srednjoškolaca na prijemnim ispitima

SŠC „Petar Kočić“: Veliki uspjesi srednjoškolaca na prijemnim ispitima

skola zardinjere 1

 

Učenici SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika nastavili su sa dorbim predstavljanjem škole i na prijemnim ispitima na fakultetima u Srpskoj i Srbiji. Kako su nam saopštili iz škole, pored velikog broja učenika koji su upisali željena zanimanja, nekoliko njih je bilo najbolje na prijemnim ispitima.

Prema podacima koje su dobili od učenika, David Durić je bio prvi na Farmaceutskom fakultetu, a uporedo je konkurisao i prošao na smjeru softverski inženjering na ETF-u u Beogradu. Anja Rajić je bila prva na prijemnom za Medicinski fakultet u Foči, Teodora Jerkić je prva na smjeru socijalni rad u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Isidora Drašković je bila prva na prijemonom ispitu na odsjeku psihologija na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a primljena je na budžet i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Mila Maksimović je primljena na odsjek bilogije u Rusiji. Na fakultetu u Rusiji će svoje školovanje nastaviti i Kristina Jerkić koja je položila prijemni na odsjeku elektronika i nanoelektronika, a sa uspjehom je položila i prijemni ispit na ETF-u u Novom Sadu.

Svi ovi učenici su pohađali neki od smjerova gimnazije, a valja dodati i da je učenica Anđela Aćimović iz ekonomske škole ostvarila mjesto na budžetu na smjeru Računarstvo i automatika na FTN u Novom Sadu što je veliki uspjeh za učenike ekonomske škole. Dobre rezultate ostvarili su i učenici medicinske škole prilikom upisa na medicinske fakultete, ali i drugi učenici na tehničke fakultete, odnosno ETF, mašinstvo i druge.

IMG 3682

Direktorica škole, Biljana Pisić kaže da uspjesi nisu slučajni i dodaje da su ovi učenici i tokom školovanja pokazali zavidne rezultate.

 – To je ujedno pokazatelj da smo i u vremenu pandemije dobro radili, ali i da su se djeca dobro spremila za prijemni. Drago mi je zbog njihovog uspjeha koji puno znači i za našu školu. Sigruno će sa ovim uspjesima nastaviti i tokom univerzitetskog obrazovanja. Pored toga, rezultati rada u našoj školi su se vidjeli na posljednjem upisu kada samo u junskom roku upisali svih 10 odjeljenja, a interesovanje za gimnaziju je ponovo bilo veliko, dok smo samo u računarsko-informatički smjer gimnazije upisli 22 odlična učenika koji su imali preko 60 bodova  – rekla je Pisićeva.

(infobirac.net)