ЗВОРНИК

Služen parastos za 15 boraca i 18 civila u Malešiću kod Zvornika

Služen parastos za 15 boraca i 18 civila u Malešiću kod Zvornika

viber image 2021 06 08 14 01 53

 

Parastosom, prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomenik u selu Malešić, kod Zvornika, danas je obilježeno 29 godina od stradanja 15 pripadnika Vojske Republike Srpske i 18 civila iz ovog sela i zaselaka Androvići, Vitinica i Odžačina.

Član Predsjedništva gradske Boračke organizacije Zvornik Milorad Šakotić rekao je novinarima da su muslimanske snaga iz susjednih sela, koja gravitiraju srpskim naseljima, tokom 1992. godine ubili 15 boraca odbrambeno otadžbinskog rata i 18 civila, od kojih su sedam bile žene.

On je rekao da su žene zvjerski poubijane, među kojima i Smilja Tanacković koja je molila za život, ali su je ubili. Šakotić je istakao da mještani sela Malešić i zaselaka Androvići, Vitinica i Odžačina nisu nikoga napadali, samo su branili svoju nejač i ognjišta.

viber image 2021 06 08 14 01 52

 – Pred našom komandom nije se nalazila glava muslimanskog civila, niti bi takav zločin sebi dozvolili, nego je pred komandom prvog muslimanskog bataljona iz sastava 206 brigade na kolac bila stavljena glava srpskog civila – rekao je Šakotić, koji je i predsjednik mjesnog odbora Boračke organizacije Malešić.

Parastos je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence su položile porodice poginulih vojnika i civila, te predstavnici gradske Boračke organizacije Zvornik.

(infobirac.net)