Potpisani ugovori sa 35 korisnika iz Zvornika i 15 iz Osmaka u okviru projekta ,,Zajedno do posla”

OSMACI ZVORNIK

Potpisani ugovori sa 35 korisnika iz Zvornika i 15 iz Osmaka u okviru projekta ,,Zajedno do posla”

 

U Zvorniku su danas potpisani ugovori sa 35 korisnika iz Zvornika i 15 iz Osmaka u okviru Programa sufinansiranja samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS u 2021. godini pod nazivom ,,Zajedno do posla”.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić istakao je da je za korisnike programa obezbijeđeno po 10.000 KM. 

 – Sredstva su obezbijeđena u saradnji sa Vladom Republike Srpske. Programom je predviđeno da 70 odsto sredstava bude isplaćeno ove, a 30 odsto iduće godine. Pored toga mi stojimo i kao podrška u realizaciji predviđenih obaveza svim korisnicima – rekao je Vujičić i dodao da su danas potpisani i ugovori o povratu doprinosa sa 19 poslodavaca iz Zvornika i Osmaka koji su u prošloj godini imali povećenje broja zaposlenih radnika. 

Jedan od korisnika programa, Marko Jović iz zvorničkog naselja Ekonomija  zahvalan je što je postao dio ovog projekta jer je više puta tražio posao.

 – Ja sam nezaposleni borac koji je nekoliko puta tražio posao tako da će mi ova sredstva dobro doći. Planiram da nabavim opremu za mašinske maltere i fasade, a ukoliko sve bude po planu posla će biti i za druge ljude koji hoće da rade. Nije važno šta su završili jer se ovaj posao brzo nauči te bi ih mogli angažovati da rade sa nama na izvođenju pomenutih građevinskih radova – naveo je Jović.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio se nadležnima na izdvojenih 350.000 KM za nezaposlene sugrađane.

 – Ovo je prilika da demobilisani borci koji nisu radili krenu sa svojim poslovima kako bi mogli da izdržavaju svoje porodice. Ima tu dosta električara, vodinstalatera, zanatlija te se nadam da će kao registrovani preduzetnici imati priliku da uz plaćanje obaveza zarade za život – rekao je Stevanović.

(infobirac.net)