ЗВОРНИК

Nevjerovatni događaji na gradskom groblju u Karakaju: Ukradeno cvijeće iz žardinjera, žalili se i na nestajanje rizle

Nevjerovatni događaji na gradskom groblju u Karakaju: Ukradeno cvijeće iz žardinjera, žalili se i na nestajanje rizle

20210530 111914

 

Tokom jučerašnjeg dana obratilo nam se više čitalaca, šaljući i fotografije sa lica mjesta, istakavši da im je neko iz žardinjera poreg spomenika na gradskom groblju u Karakaju, kako tvrde, ukrao cvijeće iz žardinjera.

 – Jutros smo se nemalo iznenadile i razočarale kada smo u žardinjeri na groblju najmilijih vidjeli da su ukradena, iščupana iz zemlje sa korjenjem, tri karanfila zasađena krajem marta. Ostao je samo jedan koji je u žardinjeri od prošle godine, kao i patuljasta ruža, koju je veoma teško iščupati jer joj je korjen jak. Zastrašujuće je da neko krade sa grobova. Kome normalnom uopšte tako nešto može pasti na pamet – napisala nam je jedna od čitateljki.

20210530 111859 rotated

Druga je dodala da su im za sedam godina ukradene i dvije kadionice i metla.

 – Te stvari više ne ostavljamo pored grobnog mjesta. Ukredna su nam i tri ledenjaka (vrsta cvijeta), iščupani sa korjenom iz saksija. U razgovoru sa sugrađanima koji u blizini imaju grobove svojih najmilijih, znamo da se i njima isto dešava. Zaista ruzna slika i za nepovjerovati. Da li mogu da se zaštite grobovi najmilijih od ovog, svojevrsnog skrnavljenja, pitanje je za nadležne – zapitala se još jedna od osoba koja nam se obratila.

Na sličan problem nam je ukazao još jedan Zvorničanin, negdje u novembru mjesecu prošle godine, kada je primijetio da je nestala rizla sa grobnog mjesta.

20210530 111906 rotated

  – Rodbina iz inostranstva je poslala novac te smo platili radnike na postave najlon i rizlu na grobu njihovog bliskog srodnika, što je i urađeno. Kako je bila korona, skoro godinu dana nismo dolazili na groblje da bismo, kada smo obilazili grobove najbližih uočili da je rizla sa tog grobnog mjesta nestala. Nekoliko dana smo se raspitivali da li je neko vidio nekoga da je nosi jer nismo mogli da vjerujemo da bi neko to uzeo sa groblja – kaže ovaj Zvorničanin, koji nas je nakon toga zvao da fotografišemo mjesto i objavimo tu vijest, međutim u toku tih nekoliko dana neko je manji dio te rizle, prljave od zemlje, vratio te stoga tada nismo ni pisali o tom događaju.

(infobirac.net)