Bokserski klub „Obilić“: Dragana Jovanović najbolji junior na prvenstvu Srbije!

BORILAČKI SPORTOVI

Bokserski klub „Obilić“: Dragana Jovanović najbolji junior na prvenstvu Srbije!

 

Članovi Bokserskog kluba „Obilić“ postigli su veliki uspjeh na otvorenom prvenstvu Srbije u boksu za juniore, kadete i pionire, održanom u Lazarevcu u periodu od 27. do 30. maja, saopšteno je iz ovog kluba.

 – Naš klub predstavljala su četiri takmičara, dvije djevojke i dva momka, a to su Anastasija Bošković, Dragana Jovanović, Uroš Lazić i Njegoš Prodanović. Već prvog dana, naši takmičari su napravili ozbiljan nastup. Dragana Jovanović i Anastasija Bošković izvojevale su pobjede i plasman u dalje faze takmičenja. Nakon njih, uspjeh ponavlja Njegoš Prodanović, koji se pobjedom plasirao u finale prvenstva. Nakon plasmana, došao je red i na samo finale, gdje je Njegoš ubjedljivom pobjedom odnio titulu novog kadetskog šampiona Srbije! Uz Njegoša, novu zlatnu medalju za naš klub osvaja Anastasija Bošković, koja sada nosi titulu aktuelnog juniorskog šampiona Srbije u boksu – rekao nam je Mirko Ždralo, trener BK Obilić.

 – Najduži i najmukotrpniji put do medalje imala je Dragana Jovanović, kojoj je finale bilo treći meč na šampionatu, a koji je direktno prenosila ArenaFight TV. Nakon osvajanja zlatne medalje, Dragana Jovanović proglašena je za najboljeg juniora prvenstva! Ovo je jedan od najznačajnijih uspjeha za naš klub, jer su troje od četvoro takmičara u svoj grad i svoj klub donijeli tri zlatne medalje. Uskoro nas očekuje još mnogo izazova, ali nećemo posustati pred njima, idemo dalje sa još više snage, volje i energije – istakao je Ždralo.

Na istom takmičenju, Uroš Lazić je poražen u polufinalnom meču, ali je pokazao odličan kvalitet i osvojio bronzanu medalju.

(infobirac.net)