Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Bratuncu: Paketi za 11 porodica

BRATUNAC

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Bratuncu: Paketi za 11 porodica

 

Povodom vaskršnjih praznika, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Bratuncu Radojka Filipović uručila je poklon pakete za 11 porodica, članova ove organizacije. U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i propisanim mjerama zaštite, paketi su podijeljeni ispred kancelarije ove organizacije.

 – Želja nam je da sa ovim skromnim paketom unesemo radost u njihove domove u dane najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Na ovaj način pokazujemo da porodice poginulih i nestalih Srba koje žive na području opštine Bratunac, nisu zaboravljene od organizacije kojoj pripadaju – izjavila je novinarima Filipovićeva.

Ona je navela da je za 14 godina ovom vrstom podrške obuhvaćena 361 porodica. Pomoć se obezbjeđuje iz Humanitarnog fonda ove organizacije u koji članovi svakog mjeseca izdvajaju po jednu marku. Ova humana akcija tradicionalno se organizuje u susret božićnim i vaskršnjim praznicima, te povodom obilježavanja 15. septembra – Dana nestalih Republike Srpske.

(Izvor: opstinabratunac.org)