Završena humanitarna akcija u Zvorniku: „Pokaži vjeru na djelu“

ZVORNIK

Završena humanitarna akcija u Zvorniku: „Pokaži vjeru na djelu“

 

U saradnji sa Dobrotvornom organizacijom „Trojeručica“, koja djeluje po blagoslovu njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog gospodina Fotija, Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika i Crkvena opština Zvornik – Stari Grad, prije nekoliko sedmica pokrenule su humanitarnu akciju „Pokaži vjeru na djelu“, radi pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 – Obišavši parohije u toku posta, uvidjeli smo da je vrijeme pandemije još više ugrozilo egzistenciju onih koji su i ranije živjeli u teškim životnim uslovima. To nas je alarmiralo da u danima vaskršnjeg posta, kada se postom i molitvom potpomognuti Božijim milosrđem oslobađamo sile grijeha radi što dostojnijeg susreta i sjedinjenja sa Vaskrslim Gospodom, pokažemo milosrđe i hrišćansku solidarnost prema našoj braći koja u siromaštvu stradaju. Ovo je postala tradicionalna humanitarna akcija tako da se veliki broj vjernika odazvao pozivu i pomogao haritativnu misiju crkve kupovinom osnovnih životnih namirnica. Iste su na Veliki petak uručene ugroženim porodicama – objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Pravoslavna crkva u Zvroniku“.

 – Zahvaljujemo se svima koji su pomogli ovu humanitarnu akciju. Raduje nas činjenica da ljudi nisu izgubili osjećaj solidarnosti i milosrđa prema bližnjima. Brat u Hristu Ivan Jokić, dugi niz godina za Vaskrs i Božić, donese 10 vrijednih prehrambenih paketa i ovim putem mu se još jednom zahvaljujemo – stoji u objavi uz tradicionalni pozdrav: Hristos vaskrse!

(infobirac.net)