ЗВОРНИК

SŠC „Petar Kočić“: „Stem laboratorija“ podiže kvalitet nastave

SŠC „Petar Kočić“: „Stem laboratorija“ podiže kvalitet nastave

IMAG1818

 

Zahvaljujući projektu „Tabla“, koji realizuju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i organizacija „Save the children“, zvornički SŠC „Petar Kočić“ dobio je „STEM laboratoriju“ u vrijednosti 20.000 KM.

„Laboratorija“ je opremljena sa 4 laptop uređaja, pametnom tablom, namještajem, 3D štampačem sa propratnom opremom, lego edukacijskim setom, arudino setom, robotom heksapodom, geometrijskim priborom, te modelima, odnosno kartama za biologiju i geografiju.

biljana pisic foto r.jokic

Direktorica škole Biljana Pisić kaže da će ova oprema značajno podići kvalitet nastave.

 – Prethodno smo uradili renoviranje učionice, odnosno postavili novi pod rasvjetu, instalacije. Trenutno se ovdje neće izvoditi redovna nastava, a ove klupe su postavljene za grupni rad učenika kako bi mogli da rade projekte i zadatke iz matematike, biologije, geografije i drugih predmeta – istakla je Pisićeva.

65672688a4f4c8a57ea38e20056bdce1 XL

„STEM laboratorija“ i u zvorničkom TŠC-u

Direktor TŠC-a Goran Grujić takođe je istakao značaj dobijene opreme u organizaciji nastave.

– Ova laboratorija biće od velike pomoći našim učenicima i profesorima prilikom obrade gradiva na polju robotike, 3D konstruisanja i štampanja, programiranja, ali će isto tako moći da se koristi i u nastavi svih drugih predmeta i oblasti – rekao je Grujić.

(infobirac.net)