Višković o „Alumini“: Kompanija od strateškog značaja za Srpsku, proizvodnja veća od 200 miliona KM

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Višković o „Alumini“: Kompanija od strateškog značaja za Srpsku, proizvodnja veća od 200 miliona KM

 

Fabrika glinice „Birač“ u Zvorniku, odnosno „Alumina“ od strateškog je značaja za Republiku Srpsku, proizvodnja ove Fabrike veća je od 200 miliona KM i namijenjena je izvozu, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković poslanicima u Narodnoj skupštini.

 – Prošlu godinu su radili pozitivno i imali više od pet miliona KM dobiti, a broj zaposlenih je viši od 1.500.  Privredni sud presudio je u korist `Alumine` što znači da su hipoteke bile nezakonite. Takva presuda je od izuzetnog značaja jer kompaniji daje prostor za dalji razvoj i znači da Fabrika više nije ugrožen – rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja.

 

Kostadin Vasić, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao je da sve procjene ukazuju na kvalitetno poslovanje kompanije, te da Republika Srpska takav gigant ne bi trebalo da ostavi bez permanentne kontrole.

 – Kako nam se ne bi ponovile greške, ovakav poslovni gigant sa našeg područja ne smijemo ostaviti bez permanentne kontrole. Sa takvim postupcima, zbog značaja „Alumine“ za regiju, ali i cijelu Republiku Srpsku bili bi zadovoljni i stanovnici i njeni radnici – zaključuje Vasić.

(Izvor: banjaluka.net)