Saopštenje za javnost: Tržnica – mješovita pijaca DOO „Pero Komerc“ nije prekšila epidemiološke mjere

OSMACI

FOTO: Ilustracija – pijaca u Memićima, arhivska fotografija

Tržnica – mješovita pijaca DOO „Pero Komerc“ je privatna firma koja se dugi niz godina, na svom posjedu, ne na javnom prostoru, bavi svojom osnovnom dijelatnošću za koju uredno plaća obaveze.

Redovnim održavanjem mješovite pijace dana 28.3.2021. godine (nedjelja) preduzeće DOO „Pero Komerc“ ni u jednom segmentu nije prekršila epidemiološke mjere propisane Zaključcima Repuličkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, niti Kriznog štaba opštine Osmaci od kojih nije dobila potrebno rješenje o prestanku rada usljed epidemije kovid 19.

Vaš Shooter!

Sa druge strane, Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Repulike Srpske, nisu obuhvaćene tržnice na malo – mješovite pijace. U prilog prethodnom svjedoči činjenica da „Gradska Tržnica“ u Banjoj Luci sa svojih 1.500 prodavaca uz poštovanje epidemioloških mjera neometano radi, upravo kao i tržnice u Bijeljini i Bratuncu.

Takođe, mješovita pijaca DOO „Pero Komerc“ sa svojih 37.015 kvadrata otvorenog prostora, ispunjava uslove i poštuje sve preporuke Kriznog štaba, vezane za otvoreni prostor (Tačka 6 i 7 o nošenju maski i potrebnoj distance od 2 metra. (Preporučuje se građanima da na otvorenom prostoru koriste zaštitne maske ukoliko nije moguće održavati fizičko rastojanje od dva metra, a u skladu sa uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za korišćenje zaštitne maske na otvorenom prostoru).

Shodno optužbama da je navedenog datuma počinjeno krivično djelo, preduzeće DOO „Pero Komerc“ će se obratiti Kriznom štabu Vlade Republike Srpske zbog dodatnog tumačenja Zaključaka, kao i drugim nadležnim institucijama.

(infobirac.net)