Istresali pepeo sa žarom pa zapalili nove kontejnere u naselju Grobnice

ZVORNIK

Istresali pepeo sa žarom pa zapalili nove kontejnere u naselju Grobnice

 

Prije dvadesetak dana smo, nakon što su nam se obratili mještani naselje Grobnice, odnosno Radničke ulice, pisali o problemima sa odvozom smeća, nakon čega je odmah reagovalo i zvorničko komunalno preduzeće i postavilo nove kontejnere.

Međutim, neko od neodgovornih građana je, prema priči mještana, u njih istresao pepeo sa žarom te je došlo do zapaljenja zbog čega su intervenisali i pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika.

Željko Milutinović, neformalni predstavnik građana ove ulice i tamošnje stambene zgrade kaže da je ogorčen.

Novi kontejneri postavljeni 8. marta, FOTO: Ž. Milutinović

 – Imali smo problem sa odvozom smeća, ali su nam ljudi izašli u susret i postavili nove kontejnere. Mislili smo da smo sada mirni i da će ulica biti čista i uredna, ali je juče u poslijepodnevnim časovima neko od komšija istresao pepeo sa žarom što je dovelo do paljenja kontejnera. Zaista sam ogorčen. Zašto smo se borili da ovu oblast uredimo, ako mi sami nećemo čuvati ono što imamo. Pored toga, želim i da postavim pitanje zašto privatne kuće nemaju svoje kante za odlaganje smeća ako je to njihova lična obaveza – kaže Milutinović, koji se i prije dvadesetak dana obratio medijima u vezi sa pitanjem odlaganja smeća.

Iz AD „Vodovod i komunalije“ iz Zvornika su nam istakli da su dobili obavještenje da su kontejnri zapaljeni, te da će u toku dana taj prostor biti raščišćen kao i da će biti postavljeni novi kontejneri.

 – Zaista bismo apelovali na građane da se pridržavaju komunalnih mjera te da čuvaju kontejnere koje postavimo. U ovom naselju sada se smeće odvozi svaki drugi dan – istakli su iz komunalnog preduzeća.

(infobirac.net)