U Srebrenici za vakcinisanje prijavljeno 146 mještana starijih od 65 godina

SREBRENICA

U Srebrenici za vakcinisanje prijavljeno 146 mještana starijih od 65 godina

 

Iz Doma zdravlja u Srebrenici upućen je apel građanima da poštuju mjere, brinu o zdravlju, a u slučaju simptoma da se obrate za pomoć i već krenu sa prijavama za vakcinaciju, posebno oni stariji.

Direktor Doma zdravlja Srebrenica Aleksandar Jovanović kaže da stanovnici ove opštine u velikoj mjeri poštuju naredbe, te da ne zna kada će krenuti vakcinacija u ovoj regiji i da je prijava starijih osoba od 65 godina u toku. – Kao i u ostalim mjestima vakcinisaćemo prvo stara lica, a zatim ostale stanovnike koji izraze interes. Već je u toku prijavljivanje građana telefonskim putem za vakcinisanje – objašnjava Jovanović.

Uglješa Stojanović, službenik higijensko-epidemiološke službe u ovoj ustanovi kaže da su se od pojave virusa korona u Srebrenici zaražene ukupno 133 osobe od kojih 92 u prošloj, a 41 u ovoj godini, da je od posljedica virusa preminulo osam lica, od kojih četvoro u ovoj godini.

Stojanović je naveo da je prva grupa od 18 radnika Doma zdravlja primila vakcinu u Šapcu u Srbiji, a druga grupa od 15 zaposlenih u Srebrenici i da očekuju vakcine za ostale zaposlene i građane ove opštine, a 146 starijih građana do 25. marta se prijavilo za vakcinisanje.

(Izvor: esrebrenica.ba)