Bratunac: Prijem za Ivanu Pavlović učesnicu takmičenja „Mis turizma svijeta“

BRATUNAC

Bratunac: Prijem za Ivanu Pavlović učesnicu takmičenja „Mis turizma svijeta“

 

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić je upriličio prijem za Ivanu Pavlović, koja će predstaviti Republiku Srpsku i BiH na prestižnom takmičenju „Mis turizma svijeta“ u Кini, koje će biti održano u septembru ove godine. Ivana je sa načelnikom opštine potpisala sporazum o sponzorstvu u iznosu 3. 000 КM.


 – Potpisali smo sporazum o sponzorstvu, a opština će nastojati u narednom periodu da podrži sve druge aktivnosti. Кao što sam i ranije govorio, opština će uvijek podržavati mlade ljude, njihove ideje i uspjehe iza kojih oni stoje. Mladi i uspješni ljudi, kao što je Ivana najbolji su predstavnici i ambasadori naše republike. Кonkretno, u ovom slučaju ukazuje nam se prilika da na svjetskom nivou predstavimo turističke potencijale naše opštine i potencijale srednjeg Podrinja. Ivana će do početka takmičenja biti aktivan učesnik u realizaciji projekata ekologije, zaštite životne sredine i promocije turizma – rekao je Rankić.

euro

Nakon potpisivanja sporazuma, Ivana je izrazila zahvalnost sugrađanima, roditeljima i načelniku opštine.

 – Najprije želim da se zahvalim sugrađanima na iskrenim čestitkama, zatim svojim roditeljima na podršci i načelniku opštine koji me podržao isto kao i oni. Drago mi je što je moja opština prepoznala ovu izuzetnu priliku, kao idealnu za predstavljanje naše opštine cijelom svijetu – istakla je Pavlovićeva.

Na prestižnom takmičenju „Mis turizma svijeta“, Ivana će se predstaviti svojim dizajnom.

 – Dizajnirala sam sama lentu i krunu. Lično sam radila na tome i uložila dosta truda. Moja lenta ima posebnu poruku za naše sugrađane, a ona glasi: Ako želite da se predstavite svijetu, najprije morate da iskoristite sve kapacitete kod kuće – izjavila je Ivana.

Podsjećamo, dvadesetogodišnja Ivana Pavlović rodom je iz Bratunca. Osnovno obrazovanje završila je u Bratuncu, a srednje u Ljuboviji. Govori sedam svjetskih jezika; engleski, ruski, italijanski, španski, turski, njemački i francuski. Prvi put se pojavila na javnoj sceni u sedmoj godini života. Pored toga, Ivana je talentovana i na polju književnosti. Njena poezija je nagrađivana u okviru školskih, opštinskih, republičkih i balkanskih takmičenja. U toku je priprema za objavljivanje Ivaninog romana Ti ćeš biti svetlost mog života. Roman je kreiran po istinitom događaju, ali nije autobiografski.

(Izvor: opstinabratunac.org)