SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Veljko Sandić ubjedljivo najbolji na regionalnom takmičenju iz fizike

ZVORNIK

SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Veljko Sandić ubjedljivo najbolji na regionalnom takmičenju iz fizike

 

Na nedavno održanom Regionalnom takmičenju iz fizike za učenike četvrtih razreda srednje škole, u regiji Birač-Bijeljina, učenik zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ Veljko Sandić osvojio je prvo mjesto sa 92 boda. Ovaj odlični đak gimnazije, osvojio je skoro 50 bodova više od drugoplasiranog učenika te će svoju školu predstavljati i na republičkom takmičenju iz fizike.

Takmičenje je održano „onlajn“, a Sandić kaže da je ovo bila i odlična prilika da još jednom testira svoje znanje iz fizike koje će mu biti potrebno i prilikom upisa na fakultet.

 – Zahvalan sam profesorici Jeleni Perić Vuković koja me je pripremala za ovo takmičenje, a zajedno ćemo se spremati i za republičko takmičenje – rekao je Sandić, koji je i u drugom razredu učestvovao na republičkom takmičenju iz fizike, a prošle godine je osvojio prvo mjesto na „onlajn“ takmičenju iz fizike za učenike trećih razreda koje je organizovalo Društvo fizičara Istočne Hercegovine.

 – Fizika mi je potrebna za prijemni, a kroz takmičenja mogu da se testiram i vidim koliko sam spreman iz pojedinih oblasti. Sa druge strane, već duže vrijeme se takmičem tako da nisam sada htio da odustanem – kaže Sandić, koji planira da upiše ETF.

Direktorica JU SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić se zahvalila Sandiću, prije svega na odluci da učestvuje na takmičenju, a potom i na njegovim rezultatima jer se radi o učeniku koji godinama iz nekoliko predmeta na uspješan način promoviše školu i znanje koje stiče u njoj.

 – Sve čestitke i profesorici koja ga je pripremala za takmičenje i želim im puno uspjeha na republičkom takmičenju – istakla je Pisićeva.

(infobirac.net)