ЗВОРНИК

Zvornički ugostitelji protestovali zbog novih mjera

Zvornički ugostitelji protestovali zbog novih mjera

1 2

Nezadovoljstvo novim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, danas su izrazili i zvornički ugostitelji. Oni će pokrenuti i inicijativu za osnivanje novog udruženja ugostitelja čiji će predstavnici moći da pregovaraju sa lokalnom zajednicom i republičkim organima o svojim poslovnim interesima, rekao je danas Bojan Lukić, jedan od učesnika mirnog protestnog okupljanja.

 – Niko nije organizator ovog okupljanja, okupili smo se spontano. Prve mjere, prije godinu dana, i ove zadnje najviše su pogodile ugostitelje. Кrizni štab nam je prvo ograničio broj gostiju pa nam je smanjeno radno vrijeme, godinu dana trpimo teror inspekcija koje su nas kažnjavale za sve i svašta i sada nas ponovo zatvaraju. Ispalo je da su ugostitelji najveći krivci zbog širenja virusa korona – ističe Lukić.

2 2

On je dodao da većina ugostitelja nema dodatna primanja i da njihove i porodice njihovih radnika žive od ove djelatnosti.

 – Mi nemamo ništa protiv uvođenja mjera, protiv rada uz poštovanje epidemioloških mjera, ali smatramo da je ovo najlošija mjera – mjera zabrane rada. Naši radnici i mi sami imamo kredite, od čega da ih vraćamo. Mi ne tražimo pomoć Vlade RS,  nama treba da radimo i živimo od svog rada – kaže Lukić.

Ugostitelj Sretenka Šoja rekla je da je na početku pandemije morala da zatvori jedan od restorana u gradu Zvorniku koji je bio prepoznatljiv po razvoju turizma.

 – Zatvaranjem ovog restorana, grad je izgubio u periodu korone najmanje 10.000 turista – rekla je Šoja i dodala da je sadašnja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata dodatni udar koji će se teško preživjeti.

Ugostitelji su se, nakon kratkog zadržavanja na gradskom trgu kod spomenika, uputili prema Gradskoj upravi gdje su se zadržali desetak minuta, nakon čega su se mirno razišli.

(infobirac.net)