Selo u Mačvi postalo poznato preko noći – ako nemate novca, jelo ćete dobiti besplatno

REGION

Selo u Mačvi postalo poznato preko noći – ako nemate novca, jelo ćete dobiti besplatno

 

Mačvansko selo Lipolist preko noći je postalo poznato po jednoj mesari. Građani koji ne mogu da kupe kuvani obrok, u mesari Jevtić dobijaju ga besplatno, piše rts.rs.

Ko nema novca da plati, kuvano jelo dobija besplatno. U kuhinji pored mesare, dnevno pripreme oko 70 obroka, i sve što ne prodaju, Jevtići daju siromašnim mještanima.

 – Svakog dana nam ostaje višak hrane, a mi smo i ovih dana davali ljudima taj višak koji nam ostane, jer, nemaština je velika, ljudi nemaju, i zašto ne pomoći ljudima, tako da nam je to prvenstveno cilj naše humanitarne akcije – kaže Jelena Jevtić iz Lipolista.

Kuvane obroke nose i na kućnu adresu. Godinama se bave trgovinom stoke, a od nedavno imaju i mesaru.

 – Telefonom pozovemo ljude, pošto ne mogu u restoranu da jedu, nego im dostavimo obroke, ili kući odnesemo, ili dođu tu kod nas ispred lokala. Nije nama cilj medijska pažnja, bio nam je cilj socijalni slučajevi koji sebi ne mogu da priušte kuvan topao obrok, koji mnogo znači, i zato apelujem, ko god može da dođe kod nas, sigurno neće ostati gladan – poručuje Darko Jevtić.

U njihovoj firmi i na farmi zaposleno je 14 radnika, proširuju proizvodnju, i pomažu kome god mogu.

euro

 – Zadovoljstvo je dati i pomoći. Mi smo i ranije pomagali uvijek, i gradu, i crkvi i drugim ljudima kome je bilo potrebno, ali nikada se nismo eksponirali, niti nam je to bila namjera – ističe Jelena Jevtić.

Gladan niko ne smije biti – poručuju složni Jevtići. Želja im je da i drugi slijede njihov primjer i pomažu onima koji nemaju.

(Izvor: rts.rs)