Višković najavio pomoć ugostiteljima

REGION

Višković najavio pomoć ugostiteljima

 

Institucije Republike Srpske u narednom periodu će pomoći ugostiteljima, najavio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković, tokom jučerašnjeg gostovanja na ATV-u.

 – Nije mi drago zbog mjera koje smo morali uvesti. Zadužio sam ministarku Gašić da danas pozove ugostitelje na razgovor u Vladi. Ja im obećavam da neće biti ostavljeni i da neće biti sami, a ovu situaciju moramo skupa podnijeti. Institucije Srpske će u narednom periodu sigurno pomoći ovoj privrednoj djelatnosti – rekao je Višković i dodao da su sve činili da do ovih mjera ne dođe.

U petak i subotu zapečaćeno 10 objekata zbog kršenja mjera

 – Samo u petak i subotu je tokom 1.000 kontrola inspektora i MUP-a u gradovima Srspke zabilježeno 70 privrednih subjekata koji su kršili mjere, te deset objekata koji su drastično kršili mjere pa su ti objekti morali biti zapečaćeni. Samo za ova dva dana izrečene su kazne u iznosu od 99.000 KM. Dakle, iako smo kroz razgovore pokušali da zamolimo ljude da se uozbilje da ne dođe do zatvaranja to nije dalo rezultat jer su neki bili neodgovorni, a to potvrđuju i ovi pokazatelji. To nas je dovelo u situaciju u kojoj smo sada te je medicinski sektor uputio apel da se nešto učini kako bi im pomogli – istakao je Višković.

(infobirac.net)